Type to search

DOMÁCE

Kyselinový fantóm polial Adrianu († 39) Zničil hneď dva životy

Avatar
Admin Amino apr 25

Kyselinový fantóm polial Adrianu († 39)

       Zničil hneď dva životy

Nočná mora! Len tak sa dá nazvať brutálny incident, ktorý sa odohral v piatok skoro ráno v Nových Zámkoch. Adriana († 39) išla venčiť psa, keď jej neznámy útočník vylial na tvár kyselinu.

Matka 19-ročnej Lucie si v obrovských bolestiach ešte stihla sama zavolať záchranku, ktorá ju s ťažkými zraneniami previezla do nemocnice. Napriek obrovskej snahe lekárov o pár hodín skonala. Jej jediná dcéra sa po oznámení tejto strašnej správy zrútila. S mamou boli na seba veľmi naviazané a neskutočne ju ľúbila. Po útočníkovi intenzívne pátrajú.

Útočník zničil hneď dva životy

Keď išla Adriana († 39) v piatok ráno pred pol šiestou venčiť svojho yorkshira, jej dcéra Lucia (19) doma spokojne spala. To však netušila, že len pár metrov od domu, v ktorom žili, sa odohrávala neopísateľná hrôza. Adrianu pred domom jej matky, ktorá žije neďaleko, neznámy útočník polial kyselinou.

Hoci si podľa informácii sama dokázala privolať záchranku a dokonca aj svoju mamu, ktorá k dcére zakrátko dobehla, pár hodín po útoku skonala v novozámockej nemocnici. „V ranných hodinách prijali do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch pacientku, ktorá bola poliata neznámou žieravinou v tvárovej časti. Spôsobila jej ťažké poranenie s následným zlyhaním životných funkcií vedúcich k úmrtiu,” potvrdil Ivan Podolský, hovorca Fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch. Na dolapení páchale už intenzívne pracujú muži zákona, ktorí sa počas dňa na miesto incidentu vrátili niekoľkokrát a prehladávali celé okolie vrátane smetných nádob.

„Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin zabitia. Na objasnení prípadu intenzívne pracujú policajti z viacerých okresov. K motívu sa však momentálne nebudeme vyjadrovať,” uviedla Renáta Čuháková, krajská policajná hovorkyňa v Nitre.

Stopa po páchateľovi

Psíčkarka, ktorá sa len pár minút pred útokom pozerala do očí pravdepodobnému páchateľovi, prehovorila. „Išla som ráno o piatej ako vždy so psom von. Už som sa vracala, ale môj pes štekal a bol nervózny. Vždy si všímam ľudí, zdržuje sa tu veľa bezdomovcov a feťákov, tak som ostražitá. Zbadala som, že oproti panelláku, kde býva Adri, stojí nejaký muž,” hovorí o tragických ranných udalostiach svedkyňa, ktorá dodáva, že muž mal na sebe tmavú bundu, šiltovku a držal nejakú plechovku.

„Vyzeral úplne ako nejaký bezdomovec, možno narkoman. Aj som chcela na neho zakričať a odohnať ho, neviem, prečo som to neurobila, išla som už domov,” pokračuje svedkyňa. Z jej ďalších slov ide mráz po chrbte. „Adri práve vychádzala z paneláka, stretli sme sa, telefonovala, tak sme sa len pozravili. Išla smerom k neďalekému paneláku, kde býva jej mama, a ten muž tiež. Mal na ňu dobrý výhlad, určite na ňu striehol,” vraví a pripája opis muža, ktorý má teraz v rukách už polícia. „Mal asi 170cm, bol chudý, mal tmavú bundu a tmavú šiltovku. Pýtali sa, či to nebol jej bývalý priateľ, ale nebol to on, toho poznám. Myslím si, že si tohto na to najal, mala s ním problémy.”

Adriana žila podľa slov susedov len pre svoju dcéru. Bola vraj skvelá matka. „Mali spolu úžasný vzťah, kamarátsky. Bola veľmi krásna a veľmi milá, mali sa dobre. Mala problémy s bývalým priateľom z Komárna, robil jej zle,” zhodli sa susedia. Podľa zistení aj policajné vyšetrovanie smeruje práve k jej bývalému priateľovi.

Na mieste po nej zostali len veci

Po incidente zostalo na mieste činu ležať len oblečenie. Podľa zistení, patrili bunda, tenisky i mikina nebohej žene. Je možné, že po príchode na miesto z nej dali dole veci záchranári, pre prípad, že by mohli byť zasiahnuté žieravinou.

Tags:

You Might also Like

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak