Type to search

SPRÁVY

ZACHRÁNIA BOHÁČI NOTRE-DAME? JEDEN DAROVAL 100 MILIÓNOV, DRUHÝ EŠTE VIAC!

Avatar
Admin Amino apr 25

Francúzsky miliardár a šéf spoločnosti LVMH Moët Hennessy Luis Vuitton (LVMH) Bernard Arnault v utorok oznámil, že jeho rodina a spoločnosť prispejú spolu sumou 200 miliónov eur na renováciu parížskej katedrály Notre-Dame, ktorá v pondelok vyhorela.

(Zábery z požiaru katedrály Notre Dame)

Informovala o tom agentúra AFP. “Arnauldova rodina a LVHM sa v rámci solidarity po tejto celonárodnej tragédii budú podieľať na rekonštrukcii tejto výnimočnej katedrály, ktorá je symbolom Francúzska, jeho dedičstva a jedinečnosti,” uvádza v ich vyhlásení.

Konglomerát LVMH vyrába luxusné oblečenie, kabelky, vína, destiláty, hodinky a šperky. Do jeho impéria patria značky ako Christian Dior, Céline, Luis Vuitton, Guerlain, Krug, Moët & Chandon, Hennessy, Bvlgari, TAG, Huer alebo Chaumet.

Hodnota majetku miliardára presahuje 91 miliárd dolárov. Prísť o 200 miliónov ho teda určite nezabolí, no Chráme Matky Božej určite pomôže.

(Francois-Henri Pinault s manželkou Salmou Hayek)

Ďalší francúzsky podnikateľ a miliardár, Francois-Henri Pinault, už predtým prisľúbil na renováciu gotickému chrámu pomoc vo výške 100 miliónov eur.

Rozsiahli požiar, ktorý katedrálu Notre-Dame (Chrám Matky Božej) zachvátil v pondelok večer, sa hasičom podarilo v priebehu noci dostať pod kontrolu. Nebyť tak rýchlo zmobilizovaných, odvážnych a vytrvalých hasičov, na pamiatku by sme dnes spomínali už len z fotiek.

Náčelník parížskeho hasičského zboru Jean-Claude Gallet uviedol, že stavba katedrály bola “celkovo zachránená a zachovaná”, pričom jej hlavné zvonové veže sa v jednom štádiu požiaru nachádzali v ohrození.

Tags:

You Might also Like

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak