Type to search

ŠOUBIZNIS

MOMA ZASADLA NA “VLOGERSKÝ TRÓN” A NEUVERÍTE KOĽKO NA ŇOM ZARÁBA!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 16

Najúspešnejšia slovenská vlogerka Martina “Moma” Horňáková je pre mnohých ľudí vzorom. Na Instagrame ju sleduje vyše pól milióna ľudí a drvivá väčšina sa ešte len teší z prvej lásky, nového bubbleology či z vízie, že konečne budú mať v rukách občiansky. Jej mladšia cieľovka jej ale plní vrecká poriadnym balíkom peňazí. Mesačne si “privirobí” až 5 000 eur.

 

Ako to celé začalo?

Moma pochádza z Trenčína. Tam začínala ako blogerka. Na svoj blog pravidelne pridávala tipy a triky napríklad na líčenie, alebo aký outfit sa hodí na nadchádzajúcu jeseň. Neskôr začala točiť aj videá a ako to už chodí, neprajníci na seba nenechali dlho čakať. Spočiatku zožala viac “hejtu” ako pochvaly a musela si prejsť šikanou, na ktorú sa nezvyká ľahko.

 

(Svoju imidž si začala budovať už v roku 2015)

 

Keď sa vám na ulici posmievajú za to, čo robíte a čoraz viac cítite neprijemné pohľady, chce to štipku sebazaprenia, aby ste vo svojej tvorbe pokračovali aj naďalej. Jej sa to napokon podarilo a z hejterov si už zjavne ťažkú hlavu nerobí. Na účet jej chodia obrovské čiastky za spolupráce, reklamu či príspevky na instagrame, rádovo v tisíckach eur. To, či ju niekto “hejtuje”, ju nemusí vôbec trápiť.

 

Vzťah a kariéra?

(Moma a Expl0ited boli pre mnohých fanúšikov ikonický pár)

 

Už je to vyše roka, čo sa influencerka rozišla s vtedy známejším youtuberom Expl0itedom. Pred verejnosťou spolu tvorili dokonalý pár, no nie je všetko zlato čo sa blyští. Síce spolu pravidelne vydávali videá, na ktorých vyzerali skutočne šťastne, po vypnutí kamier to však vyzeralo inak. Podľa mnohých bol Expl0ited práve ten, ktorý ju potiahol nahor a uľahčil jej cestu na vlogerský “trón”. Jej počet sledovateľov sa rapídne zvyšoval a po ohlásení rozchodu mala Moma na konte raz toľko followerov, ako predtým. Čo znamenalo len viacej ponuk na spolupráce.
Zjavne to bol z Mominej strany správny krok a Expl0ited jej pomohol viac ako chcel.

 

 

Čo sa však stalo s jej citmi po prvej láske? Zo sociálnych sietí vieme, že sa vlogerka pohybuje medzi umelcami a hlavne rapermi. Je vidno, ako si z plných dúškov užíva slobodu a jej pozornosti neunikne ani jeden Bratislavský koncert. Teraz je “trendy” chodiť s raperom a preto sa vynára ďalšia otázka. Môžeme očakávať vzťah? Nech nás všetkých trafí šľak keď to tak bude. A Možno vlogerke bohato stačí jednorázové vyšaňtenie na afterparty a ráno chce mať od každého svätý pokoj.

 

(Moma chodí na párty vždy upravená)

 

Bremeno, čo nesie každý deň

Napriek tomu treba uznať, že sa jej darí a stále napreduje. Jej schránka sa neustále plní produktami, ktoré dostáva zadarmo za zdieľanie a email, ten ponukami na spolupráu. Nejedno dievča by chcelo žiť práve takýto život. Veď napokon, je aj čo závidieť. Cíti sa ale naozaj spokojne a vyrovnane? Mnohokrát sú takýto ľudia pod nátlakom svojich fanúšikov, snažia robiť všetko na 100% a idú na doraz. Už ani jej príspevky nesvedčia o šťastí a úsmeve ako kedysi. Z bezstarostného dievčaťa sa razom mohlo stať dievča, ktorej život je plný stresu, pretvárky a deadlinov. Čo ak v balíkoch zo spoluprác nenašla šťastie, ktoré čakala a začala premýšľať, čo od života vlastne chce. Byť influencerom je dar, ale aj prekliatie. Veď ale, povedzme si úprimne. Kto by netúžil zarábať takýmto na oko “jednoduchým” spôsobom?

 

(Fotka z dovolenky na Kube, kam prišla vlogerka zrelaxovať)

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak