Type to search

DOMÁCE SPRÁVY

CHOVATEĽ DOPLATIL NA NELEGÁLNY CHOV DIVEJ ŠELMY!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 21

Tragédia v susednom Česku! Michal Prášek doplatil na svoju neoblomnú lásku k divokým šelmám. Už v minulosti bol pritom za nezákonný chov levov na svojom pozemku pokutovaný políciou.

Už v roku 2012 sa riešil incident, keď Michala napadol jeho vlastný lev. Vtedy ešte žil na Slovensku a s početnými zraneniami skončil v trnavskej nemocnici. Potom sa presťahoval do českého Zděchova. Hoci sa niekoľkokrát snažil zlegalizovať chov, nebolo mu to povolené a výbeh, ktorý vybudoval, bol v podstate stavbou na čierno. Jeho susedia mali z levov obavy, najmä keď levicu brával k veterinárovi a len tak ju naložil do kufra auta.

Polícia mu zvieratá nedokázala nijak vziať, keďže nemali žiadne známky podvýživy či týrania. To Michalovi umožňovalo, aby v rámci svojich práv políciu na svoj pozemok nepustil. Jeho koníček sa mu nakoniec stal osudným.

(Michalov otec neveril vlastným očiam, dodnes sa s tým nevie vyrovnať)

Michalov otec volal na políciu okolo 6 hodiny ráno s hrozivou správou. Jeho syna roztrhal deväťročný lev Fufik. Jeho telo uvidel ležať vo zvieracom výbehu. Polícia musela leva aj levicu zastreliť, keďže ZOO o ne nemala záujem. Až potom mohli pristúpiť k tomu, čo ostalo z Michalovho tela.

“Na videu som ráno videl, že syn leží v ubikácii, tak som tam išiel. Vchodové dvere boli ale zamknuté zvonku! Zväzok s kľúčmi bol v nich. Nemohol sa zamknúť sám,” uviedol pre Blesk nešťastný otec Petr.

(Divoká šelma môže vážiť až 200kíl)

Lev Fufik pritom ešte na Slovensku v roku 2012 napadol chovateľa, ktorý s hlbokými tržnými ranami skončil v nemocnici. Život mužovi vtedy zachránila levica, ktorá od neho samca odohnala.

Riaditeľ Zoo Dvůr Králové nad Labem Přemysl Rabas, odborník na chov afrických zvierat, je presvedčený o tom, že veľké šelmy v žiadnom prípade nepatria do rúk súkromných chovateľov. Ak muž choval levy načierno, je podľa neho sám vinníkom tragédie.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak