Type to search

ŠOUBIZNIS

NAJDRAHŠÍ ROZVOD V HISTÓRII

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 21

Z jeho exmanželky bude štvrtá najbohatšia žena sveta. Zakladateľ najväčšieho internetového obchodu Amazon Jeff Bezos spečatil najdrahší rozvod v histórii. Všetko vraj prebehlo pokojne a formou dohody – aj delenie miliardového majetku.

MacKenzie Bezosová a Jeff Bezos sa dohodli na podmienkach svojho rozchodu. Ona sa vzdá kontroly Amazonu a ostane jej 25% podiel vo firme. Stane sa tak štvrtou najbohatšou ženou sveta. Jej majetok presiahne 32 miliárd.

(Jeff sa svojho impéria nechce vzdať)

Podľa rebríčka miliardárok štyridsaťosemročná Bezosová so svojím majetkom po rozvode skončí za dedičkou kozmetického gigantu L’Oréal Françoise Bettencourt Meyersovou, ktorá disponuje majetkom v hodnote 47 miliárd, Alice Waltonovou s 39 miliardami a Jacqueline Badger Marsovou s majetkom takmer 33 miliárd.

Bezos aj po rozdelení majetku pravdepodobne zostane najbohatším človekom celej planéty, pričom jeho celkový majetok presahuje 97 miliárd.

Pár oznámil oddelenie na sociálnej sieti Twitter. Jeff napísal:  “Som veľmi vďačný všetkým svojim priateľom a rodine za ich povzbudivé a láskavé slová. Znamená to viac, ako si myslíte. Zo všetkého najviac ďakujem MacKenzie.”

“Som vďačný za jej podporu a za jej láskavosť v tomto procese a veľmi sa teším na pokračovanie nášho vzťahu ako priateľov a spoluvlastníkov.”

(Najbohatší pár na svete)

Správa MacKenzie sa niesla v rovnakom duchu. Poďakovala rodine a priateľom za ich podporu a láskavosť. Keď bude chcieť Bezosová svoj podiel v Amazone predať, bude musieť s Jeffom dosiahnuť dohodu o udelení hlasovacieho práva. Ide o najdrahší rozvod v histórii, ktorý sa podarilo vyriešiť priateľskou dohodou.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak