Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

NAŠLI IBA JEHO HLAVU! KRUTÁ SMRŤ PYTLIAKA V AFRIKE

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 21

Juhoafrická polícia našla zostatky pytliaka. Predpokladá sa, že ho zabil slon, keď sa pytliak zakrádal po národnom parku v Južnej Afrike. Aspoň tak tvrdia vo svojom vyhlásení juhoafrický policajti. Tým sa podarilo nájsť len jeho hlavu a kusy oblečenia.

“Ľudská lebka, ktorá sa našla v Krugerovom národnom parku (KNP), patrí pravdepodobne mužovi, ktorý bol nedávno zabitý slonom, keď pytliačil so svojimi komplicmi,”píše sa v policajnej správe.

(Rohy nosorožcov majú na čiernom trhu obrovskú hodnotu)

Polícia dostala informáciu, že sa pár mužov vlámalo do národného parku za účelom pytliactva, keď ich zrazu napadol slon a jedného z nich zabil. Na jeho tele si potom pochutnali levy, pričom z neho ostali len objedené kosti. Traja jeho komplici sú už vo väzbe. Muži vnikli do parku s jediným cieľom. Uloviť ohrozený druh nosorožca. Iba jeden kilogram rohu nosorožca vedia pytliaci predať za viac ako 50 000 eur!

(Lovecké pušky a strelivo, ktoré polícia pytliakom zhabala)

Po informovaní zosnulých o pytliakovej smrti sa polícia rozhodla nájsť aj jeho komplicov a postaviť ich pred spravodlivý súd. “Polícia spustila pátraciu akciu, počas ktorej zadržala ďalších troch mužov vo veku od 26 do 35 rokov. Počas operácie boli u nich nájdené dve lovecké pušky a strelivo,”oznámil hovorca polície.

Pytliactvo je obrovským svetovým problémom. To len potvrdzuje, že niektorí ľudia sú pre peniaze ochotní spraviť skutočne čokoľvek. A najmä vzácne nosorožce patria k tým najviac ohrozeným druhom. Pytliacke nájazdy na tieto tvory sa v Afrike začali v roku 2008 a čísla sú šokujúce! Odvtedy sa každý rok pytliakom podarilo zabiť v priemere až 1000 nosorožcov!

Pytliaci však nesú len polovičnú zodpovednosť na tomto vraždení. Krv je totiž aj na rukách tých, ktorí sa rozhodnú za časti týchto úbohých zvierat zaplatiť.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak