Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

RIADITEĽ ŠKOLY SA S PENIAZMI OD RODIČOV VYBRAL DO KASÍNA. NEUVERÍTE, KOĽKO PREHRAL!

Behom pár mesiacov spreneveril viac ako 400 tisíc korún (viac ako 15 500 eur) . Riaditeľ základnej a materskej školy v českom Kroměřížsku vyberal peniaze zo školských fondov, od rodičov, i samotných učiteľov! Prisvojil si aj príspevky od žiakov. Teraz má problém!

Základná a materská škola v Kroměřížsku (Zlínsky kraj) má riaditeľa na pohľadanie. Päťdesiatštyriročný riaditeľ vyberal školské peniaze platobnou kartou. Priamo z fondov na kultúrne a sociálne potreby. Z účtov školy navyberal za pár rokov vyše 364 tisíc českých korún. Pýtate sa kde ich minul? Takmer všetky tieto peniaze prehral v kasíne!

Keďže viac prehrával ako vyhrával, potreboval získať ďalšie finančné prostriedky. Bral teda peniaze odkiaľ to len išlo. Nechal si aj peniaze, ktoré prijal od žiakov. Ich rodičia zaplatili spolu 57 tisíc korún za školu v prírode. Z nich išlo do vrecka riaditeľovi 49 tisíc (takmer 2000 eur)! Dokonca sa ulakomil aj na jednu tisícku z dvanástich tisíc určených na kurzy plávania. Spreneveril dokonca peniaze, ktoré zamestnanci školy zaplatili za obedy!

“V druhej polovici minulého roka tak dokopy spreneveril takmer 416 tisíc korún. Všetky tieto prostriedky prehral v kasíne alebo použil pre seba,” uviedla Kroměřížská policajná hovorkyňa Simona Kyšnerová. Muž je momentálne obvinený a čaká na zaslúžený trest.

 

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak