Type to search

DOMÁCE POLITIKA

VZBURA V SMERE! TRPKÝ ODKAZ PRE FICA A KALIŇÁKA OD STRANÍKOV

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 30

Sú toho plné médiá! Padajúce preferencie a opakované kauzy ľudí zo Smeru-SD vyvolali vlnu nespokojnosti medzi členmi strany na východnom Slovensku. Stranícke organizácie dokonca žiadajú odstúpenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka z funkcií.

 

(Robert Kaliňák a Robert Fico patria medzi najznámejšie tváre Smeru)

 

Požadujú odstúpenie Fica a Kaliňáka zo straníckych funkcií a žiadajú Pellegriniho, aby kandidoval na nového predsedu strany Smer –SD. Aj toto sa píše v liste, ktorý členovia Smeru zaslali vedeniu strany. Ďalej píšu o úbytku členov, nespokojnosti s klesajúcim počtom voličov strany s tým, že s nimi vedenie nekomunikuje. Nepáči sa im ani to, ako sa vyrovnali s kauzami Smeru, opisujú frustráciu z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej aj postup polície pod Robertom Kaliňákom.

 

List odoslal bývalý poslanec Smeru a okresný predseda strany pre Košice 4 Milan Géci a podpísalo sa pod neho viacero funkcionárov a členov strany. “Na každom kroku nám nadávajú do zlodejov, a mnohí aj nahlas, že už nechcú byť Ficovi alebo Kaliňákovi pešiaci,” píše Géci. “Členovia odmietajú ísť do volebných komisií, lebo sa tam nechcú hanbiť, že sú smeráci. Voľakedy bola bitky o lístky na MDŽ a teraz nasilu presviedčame ženy, nech aspoň idú na program,” píše sa ďalej v liste.

 

(Krajský predseda strany v Košickom kraji Richard Raši)

 

“V strane Smer-SD si uvedomujeme klesajúce preferencie a nie sme spokojní ani s výsledkom eurovolieb. Aj preto intenzívne diskutujeme na viacerých úrovniach, ako sa brániť tlaku na našu stranu. Táto diskusia však patrí na stranícku pôdu a nie do médií,” vyjadril sa Richard Raši, ktorý je krajským predsedom strany v Košickom kraji, odkiaľ ide vzdor.

 

List prišiel v utorok len dva dni po eurovoľbách, v ktorých Smer prvýkrát po roku 2006 nevyhral voľby. Za prvou koalíciou PS/Spolu zaostal viac ako štyri percentá. Úbytok voličov pocítila strana aj v regionálnych a komunálnych voľbách. Ani Maroš Šefčovič neuspel v boji o Prezidentský palác. Predseda strany Robert Fico sa zatiaľ nevyjadril.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak