Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

ŽIVOT PLNÝ BOLESTI. ZNÁSILNENÉ DIEVČA CHCELO EUTANÁZIU, NAKONIEC SVET OPUSTILA TÝMTO STRAŠNÝM SPÔSOBOM

Edita Silna
Edita Silna jún 06

Keď mala Noa iba 11 rokov, stala sa obeťou sexuálneho znásilnenia. No to nebolo to najhoršie, čo ju v živote stretlo.Preto sa teraz, v 17-rokoch rozhodla, že podstúpi eutanáziu.

Noa sa so svojimi problémami nevedela vyrovnať: „Dýcham, ale nežijem,“ napísala na sociálnej sieti. Od svojich 14 rokov totiž trpela depresiami, psychickými problémami a anorexiou. Jedného dňa dokonca upadla do kómy, z ktorej sa našťastie prebrala. 

 

(O svojej smrti napísala aj na Instagrame)

V 11-tich rokoch mladé dievča prvýkrát sexuálne zneužili. Rovnaký scenár sa zopakoval o rok neskôr, a keď mala 14 rokov, cestou domov ju znásilnili dvaja muži. Dievča, ktoré vyrastalo v Holandsku však o svojich problémoch nikdy nikomu nepovedalo. „Strašne som sa bála, ale aj hanbila,“napísala na Instagrame.

 

(Noa s rodinou)

Teraz, po troch rokoch, sa preto rozhodla pre zásadný krok – eutanáziu. Azda v najväčšom šoku bola jej matka, ktorá sa o svoju dcéru po celý ten čas príkladne starala. Dokonca dala v práci výpoveď, aby mohla byť s Noa doma. Celú pravdu sa však dozvedela až vtedy, keď na jej stole objavila listy na rozlúčku. „Nevedeli sme to. To, že bola znásilnená sme sa dozvedeli až v jej knihe. Nevedela som, že chce umrieť. Som z toho celého zdrvená,“ reaguje jej matka.

 

(Noa milovala kone, pomáhali jej zabudnúť)

Posledných pár rokov strávila Noa v nemocniciach a špeciálnych centrách, no zmysel života nenašla ani po tom. Svojim kamarátom aj rodine odkázala, aby ju zbytočne nepresviedčali. Noa vraj vydýchla poslednýkrát minulú nedeľu v obývačke obklopená svojimi najbližšími. Za ten čas sa však objavili nové informácie, podľa ktorých je pravda oveľa desivejšia. Svetové média informovali, že Noa nakoniec eutanáziu nepodstúpila. Lekári jej žiadosť na poslednú chvíľu odmietli, no v niečom jej predsalen vyhoveli. Dievča, ktoré malo celý život pred sebou, nechali umrieť od hladu a smädu presne tak, ako si priala ona sama.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak