Type to search

DOMÁCE ŠOUBIZNIS

AKO CEZ KOPIRÁK! NAVZÁJOM SA PREDBIEHAJÚ, KTO MÁ LEPŠIE…

Edita Silna
Edita Silna júl 04

Hviezdni futbalisti si môžu kúpiť akékoľvek auto, tí slovenskí však prekvapivo podľahli rovnakému modelu za státisíce eur.

Ako malí chlapci! Keď to má jeden, chce to aj druhý. Reč je o slovenských futbalistoch, ktorí sa zamilovali do rovnakého exkluzívneho automobilu. Cena tohto „monštra“ na štyroch kolesách sa pohybuje od stotisíc eur vyššie a najnovšie mu podľahol aj Marek Hamšík (31). Neuspokojil sa však s nižším štandardom, ale siahol po exkluzívnejšej a výkonnejšej verzii.

Hamšík si kúpil jeden z najexkluzívnejších Mercedesov, a to rad G, čo bolo pôvodne vojenské vozidlo navrhnuté v sedemdesiatych rokoch. Odvtedy si zachovalo svoje pôvodné tvary – na rozdiel od iných áut má „krabicovitú“, pravouhlú stavbu. Slovenský stredopoliar, momentálne hrajúci za čínsky klub Dalian Yifang F. C., zvolil výkonnejšiu verziu 4×4². Cena tohto tátoša sa bez vylepšení odhaduje na 230-tisíc eur. Jeho hodnotu však zvyšuje úprava AMG. Hamšíkov štvorkolesový tátoš, ktorý pochádza z limitovanej edície, teda stojí okolo závratných 330-tisíc eur„Nová láska,“ napísal k fotke svojho strieborného miláčika Hamšík, ktorý všetko dotiahol do dokonalosti. Zaobstaral si aj špeciálne evidenčné číslo vozidla 17, ktoré futbalista nosí na drese. Samozrejme, vo svojom vozovom parku má aj iné skvosty, ale toto je jeho najnovšia hračka.

 

(Marek Hamšík si nedávno kúpil strieborný Mercedes Benz G 4×4²)

 

Marek Hamšík nie je jediný slovenský futbalista, ktorý vlastní tento tank. Na fotografiu, ktorú zverejnil nedávno, ihneď zareagoval jeho bývalý spoluhráč zo slovenskej reprezentácie Ján Ďurica (37). „Si mohol kúpiť môj,“ napísal ľavý obranca, ktorému sa koncom mesiaca končí zmluva s Duklou Praha. Mercedesom G v čiernej farbe sa pochválil už takmer pred piatimi rokmi, keď oslavoval svoje 33. narodeniny. 

 

(Ďurica sa týmto fárom chválil už pred rokmi)

 

(Reprezentačný stopér Ján Ďurica taktiež holduje autám Mercedesu. Na zraz sa zvykne voziť v triede G značky so Stuttgartu)

 

Na rovnakom tátošovi jazdí aj ich kolega Miroslav Stoch (29), ktorý hrá za SK Slavia Praha. V roku 2015 prišiel známy stredopoliar na futbalový zraz na čiernom Mercedese G, ktorého cena sa pohybovala okolo 130-tisíc eur, a ihneď spôsobil rozruch.

 

(Na snímke Miroslav Stoch vo svojom aute)

 

Bratislavskými cestami sa na rovnakom luxusnom vozidle premáva aj viceprezident futbalového Slovana a syn známeho milionára Ivan Kmotrík mladší (28). Ten si zaobstaral čierne „géčko“ s bledými koženými sedačkami.

 

(Nie je výnimkou: Známy milionár a viceprezident futbalového Slovana Bratislava Ivan Kmotrík mladší jazdí na tejto luxusnej „krabici“)

 

Bezpochyby najslávnejší Mercedes Benz G 4×4² v krajine vlastní Vlado Weiss (29). Pred troma rokmi ho vyšetrovali, že pod rúškom noci viezol vo svojom aute ďalších desať ľudí. Futbalista, ktorý od januára 2016 hrá v katarskom Al Gharafe, sa môže pochváliť azda najvyššou triedou. Jeho vozidlo prešlo nemeckou úpravou od Brabusu, čo značí vylepšenie interiéru, exteriéru i motora. Cena v tomto prípade je oveľa vyššia ako pri AMG – začína sa na úrovni 300-tisíc a podľa želania majiteľa sa môže vyšplhať až do výšky 400-tisíc eur. „Disponuje v základe bi-turbo osemvalcovým motorom s objemom štyroch litrov. Jeho výkon je 310 kW, čiže 422 koní. Po úpravách spoločnosťou Brabus dokáže tento motor ponúknuť až 368 kW, čo je 500 koní,“píšu odborníci na internetových stránkach o extravagantnom offroade, ktorý je vhodnejší do terénu ako na bežné cesty do nákupných centier.

 

(Vlado Weiss pri svojom luxusnom aute)

 

Ale extravagantnému záložníkovi, ktorý zarobí niekoľko miliónov ročne, je to zrejme jedno. Takéto autíčko vlastnil aj predtým, len nižšej kategórie v olivovozelenej farbe.  Či si Weiss a ostatní futbalisti kúpou „monštra“ uspokojujú svoje ego, alebo sa im voz naozaj páči, či len míňajú hravo zarobené peniaze, vedia iba oni. A možno len po sebe navzájom opakujú ako malí chlapci. Keď on, tak aj ja…

 

(Na tomto Mercedese triedy G v uprave AMG dorazil na jar na stretnutie futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss)

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak