Type to search

DOMÁCE POLITIKA SPRÁVY

MATOVIČ NA SEBA TÝMTO ROZHODNUTÍM STRHOL VLNU KRITIKY!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik júl 23

 

Predseda OĽaNO Igor Matovič odmieta, že by si uzurpoval oslavy 30. výročia nežnej revolúcie len pre seba. Hoci si hnutie rezervovalo Námestie SNP v Bratislave na niekoľko novembrových dní, podľa jeho lídra tým chceli predovšetkým odstaviť extrémistov. Matovič sľúbil, že priestor poskytne komukoľvek, kto si November ctí, pokojne aj Smeru. Podľa politológa a historika Juraja Marušiaka je však toto konanie doslova nehorázne.

 

Plány matovičovcov sa však stretli s rozpačitým až odmietavým postojom politikov aj verejnosti. Igor Matovič kvôli tomu zvolal tlačovú konferenciu priamo na Námestie SNP, a objasnil, aký je jeho zámer. Matovič stále nechápe kritiku aktivistov Za slušné Slovensko a na výročie pozýva všetkých občanov, každého politického spektra, okrem fašistov a komunistov.

 

 

 

Matovič sa k oslavám výročia nežnej revolúcie vyjadril po tom, čo ho za rezerváciu Námestia SNP skritizovala iniciatíva Za slušné Slovensko. Podľa jej predstaviteľov líder sa OĽaNO snaží zneužiť historický moment na svoju politickú kampaň. Matovič to však odmieta a tvrdí, že námestie si takto rezervoval aj v predchádzajúcich rokoch a pred ním to robil Alojz Hlina, ktorý v súčasnosti šéfuje KDH. Priestor na námestí vraj poskytne komukoľvek, kto si ctí November, vrátane koaličných strán. „Aj Smeru ten priestor ponúkneme,“ dodal Matovič.

 

 

„Takáto stranícka privatizácia udalostí je nehoráznosť, navyše neviem, že by práve Igor Matovič alebo jeho strana mali čokoľvek spoločné s novembrom 1989 alebo s ním boli nejako viac spojení ako akíkoľvek iní ľudia, ktorí tam v tom čase stáli medzi demonštrantmi,” vyjadril sa s neskrývanou kritikou politológ a historik Juraj Marušiak. 

 

 

(Iniciatíva Za šlušné Slovensko má na Matoviča ťažké srdce)

 

„Igor Matovič bezohľadne zabral všetky termíny. O to väčšia arogancia je, že odmieta námestie prenechať aj priamo organizátorom a hlavným osobnostiam nežnej revolúcie, a to len kvôli tomu, aby túto udalosť využil na svoju politickú kampaň a vyťažil z nej politické body,“ tvrdí iniciatíva Za slušné Slovensko. Tá na Námestí SNP organizovala masové demonštrácie po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak