Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

TRUMP VYHLÁSIL VOJNU ANTIFE! TOTO JE JEHO “BOJOVÝ” PLÁN

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik júl 28

Rezolúciu vyzývajúcu na označenie Antify za teroristickú organizáciu predložili v polovici júla republikánski senátori Ted Cruz a Bill Cassidy.

 

Americký prezident Donald Trump uvažuje o označení ultraľavicovej skupiny Antifa za teroristickú organizáciu.

 

“Uvažuje sa o vyhlásení Antify – radikálnych ľavicových šialencov, ktorí udierajú ľudí (a to len nebojovníkov) do hláv bejzbalovými palicami – za závažnú teroristickú organizáciu (spolu s MS-13 a ďalšími),” napísal Trump na sociálnej sieti Twitter.

 

(V Spojených štátoch došlo po zvolení Donalda J. Trumpa za prezidenta k nárastu protestov Antifašistickej akcie, ktoré sa zameriavali okrem krajnej pravice, aj voči tradičným konzervatívcom a libertariánom)

 

“Zľahčilo by to polícii vykonávať svoju prácu,” tweetoval ďalej šéf Bieleho domu.

 

Trump už viackrát kritizoval túto ultraľavicovú organizáciu – napríklad nedávno na zhromaždení v Severnej Karolíne nazval jej členov “chorými, zlými ľuďmi”, poznamenáva agentúra DPA.

 

(Organizácia MS-13, ktorú Trump vo svojom tweete spomenul jedným dychom s Antifou, je skratka pre medzinárodný zločinecký gang Mara Salvatrucha, pôsobiaci predovšetkým v Spojených štátoch, Salvádore a Hondurase)

 

Rezolúciu vyzývajúcu na označenie Antify za teroristickú organizáciu predložili v polovici júla republikánski senátori Ted Cruz a Bill Cassidy. Senátori opísali členov tohto hnutia ako “teroristov, maskovaných násilníkov a surovcov, ktorí ‘bojujú proti fašizmu’ skutočným fašizmom”.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak