Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

SPOR ELTONA JOHNA S PUTINOM O PRÁVACH HOMOSEXUÁLOV SA PORIADNE VYOSTRUJE!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik júl 29

 

Eltona Johna rozhorčili výroky, že hodnoty liberálnej demokracie boli prekonané a že ich väčšina ľudí v západných štátoch odmietla.

 

“Britský spevák Elton John je síce hudobný génius, ohľadom práv komunity LGBT v Rusku však nemá pravdu,” povedal ruský prezident Vladimir Putin.

 

Reagoval tak na spevákove slová, ktorými dal Elton John najavo nevôľu nad výrokmi ruského prezidenta k tejto problematike.

 

(LGBT je označenie pre lesbičky, gayov, bisexuálov a transgender osoby)

 

Spevák tiež poznamenal, že Putin je pokrytec, keď tvrdí, že chce, aby príslušníci komunity LGBT boli šťastní a medzitým sa objavili správy, že boli v Rusku cenzurované všetky scény s bozkávaním a sexom medzi mužmi vo filme Rocketman, ktorý je o živote Eltona Johna .

 

“Mám k nemu veľký rešpekt, je to geniálny muzikant, všetci máme jeho hudbu radi. Ale myslím si, že nemá pravdu,” reagoval Putin na okraj summitu G20 v Osake na spevákovu kritiku.

 

(Spevák Elton John v roku 2015 podporil sexuálne menšiny v Rusku a oznámil, že by si chcel s prezidentom Vladimirom Putinom pohovoriť o jeho “smiešnych” názoroch na práva homosexuálov. Obaja si potom telefonovali)

 

Verejná mienka je v Rusku voči homosexuálom silno nepriateľská, ako dokazujú prieskumy.

 

Homosexualitu pranieruje pravoslávna cirkev a broja proti nej aj nacionalistická a ortodoxná pravica. V krajine už šesť rokov platí zákon o zákaze propagácie homosexuality medzi mládežou, ktorý má chrániť mladú generáciu pred prejavmi “netradičného” sexu.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak