Type to search

DOMÁCE POLITIKA SPRÁVY

KISKA POSIELA MATOVIČOVI TVRDÝ ODKAZ! VYJADRIL SA AJ NA ADRESU FICA

 

Spory medzi lídrami opozície sa vyostrujú, Kiska volá po spolupráci.

 

Bývalý prezident a dnes líder vznikajúcej strany Za ľudí Andrej Kiska odkazuje šéfovi OĽaNO Igorovi Matovičovi, aby neposilňoval Smer. Reaguje tak na Matovičov rozhovor.

 

“Je jediná šanca ako Fico a Smer môže znova vyhrať voľby a zostaviť vládu. A to – keď sa začneme hádať,” napísal v statuse Kiska. Podľa neho by si všetci mali uvedomiť, kto je pre koho partner a kto súper.

 

 

Matovič svojimi vyjadreniami v spomínanom rozhovore podľa bývalého prezidenta pomáha Smeru. “To, že mi nevie ani odpísať na esemesku a normálne sa porozprávať je jeho svojský štýl, ktorý nášmu spoločnému cieľu určite nepomáha,”skonštatoval Kiska

 

Lídrovi obyčajných zároveň poslal jasný odkaz. “Ja som už Fica vo voľbách porazil, pomohol som k tomu, aby nebol premiérom a ani ústavným sudcom. Viem ako na neho,” napísal s tým, že musia spolupracovať.

 

 

Matovič v rozhovore povedal, že Kisku zaradil do svojej osobnej karantény. “Počas roka som s ním bol dva- či trikrát v prezidentskom paláci. Mal plné ústa toho, ako veľmi chce spolupracovať so mnou či s OĽaNO. No a nakoniec vysvitlo, že sa zároveň tajne stretával s kolegyňou Remišovou a všemožne ju lanáril, aby prebehla k nemu,” vyčítal bývalému prezidentovi a dodal, že to sa medzi chlapmi nerobí.

 

Kiska si podľa neho rovnako ako aj ďalší opoziční lídri zaslúži príučku. “Podvádzať sa nemá, učíme to už malé deti. Klamať rovnako. Dupľom by to robiť nemal, ak bol toť nedávno ešte prezidentom. A tak, keď mu to aj verejne vytmavím, je to len pre verejné dobro. Možno sa spamätá a jeho skutky už budú len v súlade s jeho slovami. Palicu nad ním nelámem,” dodal.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak