Type to search

DOMÁCE ŠOUBIZNIS

FOTO: Luxusný interiér novej helikoptéry milionára Tkáča vám vyrazí dych!

 

Kedysi patril medzi najexcentrickejších pracháčov. Pútal pozornosť honosnými večierkami a športovými autami. Po čase pochopil, že pre biznis prvoplánové vystupovanie nie je prospešné. Všetky rozmary, čo si dopraje, drží už v tajnosti. My sme sa však dozvedeli, že si Tkáč doprial novú helikoptéru.

 

K svojej vášni sa priznal už pred rokmi. Keď prišla príležitosť, aby si jeho firma vybudovala na nábreží Dunaja kancelárie a hotelový komplex, nepochybne musel byť na streche heliport. Pretože Tkáč lieta aj zo svojej kancelárie domov na Kolibu vrtuľníkom.

 

(Milionárova helikoptéra Mercedes Benz s úpravou AMG)

 

Zo svojej vášne sa vyznal už pred dvanástimi rokmi. To, že k úspešnému pracháčovi patrí neštandardná doprava, otvorene priznal: „Kedysi sme jednali vo Východoslovenských železiarňach a chceli sme tam prísť ako páni. Tak sme si na štyridsať minút požičali lietadlo. Zmenilo nám to život.“Už vtedy pochopil, že treba rúbať vyššie.

 

(Interiér jediného vrtuľníku na Slovensku

 

Najšpičkovejší vrtuľník u nás údajne vlastní aktuálne jednoznačne Patrik Tkáč. Airbus Eurocopter Half 145 Mercedes Benz s úpravou AMG. Ide o najprestížnejší stroj v kategórií strednej triedy s dvojmotorom. K dispozícií je čo sa týka kabíny v ponuke mnoho materiálov a farieb. Na výber sú elegantné dreviny, ktoré poskytujú luxus pod nohami. Osvetlenie okolia je v rôznych farbách. Je to jediný vrtuľník, ktorý môže pojať osem cestujúcich. Všetky sedadlá sú namontované na koľajniciach a dajú sa rýchlo prekonfigurovať alebo odstrániť, aby sa vytvoril priestor pre batožinu. K dispozícii sú tiež tri multifunkčné boxy s funkciami, ako sú chladiaci box, držiak na pohár, stôl, 15-palcový monitor a DVD prehrávač. V priatore sú špeciálne držiaky pre golfové plaice, surfy či bicykle.

 

(V helikoptére si vozí bicykel, golfové palice či surf)

 

Tento stroj je vďaka novým technológiám veľmi ľahký a kilá, ktoré sa výrobcom podarilo ušetriť, mohol klient využiť inde: „Patrik si tam napríklad dal masívne tykové podlahy. Mohol si ich dovoliť vzhľadom na ľahkú verziu vrtuľníka,“dozvedeli sme sa. Partik Tkáč vraj pocítil vášeň k lietaniu tak silno, že pilotské skúšky mal hotové za tri mesiace. Bežne trvajú študentovi približne dva, tri roky: „Musel asi každý deň celé tie tri mesiace lietať, ináč si to neviem predstaviť. Asi je na to šikovný,“zhodnotil odborník.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak