Type to search

DOMÁCE POLITIKA SPRÁVY

ČAPUTOVÁ SA KONEČNE VYJADRILA KU KAUZE ZMENKY A ŽIADA TOTO!

 

“Rýchle, objektívne a detailné vyšetrenie celého prípadu sa pre políciu a prokuratúru musí stať najvyššou prioritou,” vyjadrila sa prezidentka ku kauze.

 

Prezidentka Zuzana Čaputová očakáva, že sa príslušné orgány budú dôkladne zaoberať medializovanými podozreniami, ktoré vyplývajú z komunikácie Mariana K. s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom a s bývalým novinárom a príslušníkom SIS Petrom Tóthom. Detailné vyšetrenie ovplyvňovania orgánov činných v trestnom konaní sa podľa Čaputovej musí stať najvyššou prioritou.

 

(Marian Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka)

 

Prezidentka vníma so znepokojením medializované informácie, že postupy a rozhodnutia orgánov činných v trestnom konaní ovplyvňovali osoby, ktoré na to nemali ústavné a ani zákonné oprávnenie. “Takýto stav nie je zlučiteľný s princípmi právneho štátu,”uviedla pre TASR Čaputová.

 

“Rýchle, objektívne a detailné vyšetrenie celého prípadu sa pre políciu a prokuratúru musí stať najvyššou prioritou. Zodpovední činitelia a funkcionári sú povinní postupovať tak, aby im verejnosť mohla plne dôverovať,”doplnila prezidentka.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak