Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

TÁTO reklama na Coca-Colu dokázala pobúriť celú krajinu!

Edita Silna
Edita Silna aug 07

 

Coca-Cola spustila v Maďarsku reklamnú kampaň zameranú na páry rovnakého pohlavia. Teraz spoločnosť čelí odporu maďarských politikov a konzervatívnych aktivistov. Coca-Cola však nemá v pláne ustúpiť.

 

Podľa informácií CNN proti reklamnej kampani vystúpilo niekoľko popredných politikov vládnucej maďarskej strany Fidesz, rovnako tak ako maďarské konzervatívne médiá. Spoločne vyzývajú na bojkot produktov od Coca-Coly alebo prinajmenšom k zákazu reklamnej kampane spoločnosti s názvom “Love is Love”. Prostredníctvom Facebooku vyzval k bojkotu značky napríklad István Boldog, poslanec parlamentu a vodca strany Fidesz.

 

(Podľa hovorcu spoločnosti Coca-Cola reklamou podporujú rozmanitosť, začlenenie a rovnosť . „Ako dlhoročný podporovateľ komunity LGBTQI veríme, že každý má právo milovať osobu, ktorú si vyberie a kampaň prebiehajúca v Maďarsku odráža tieto hodnoty.”)

 

Za odstránenie reklám vznikla už aj online petícia, pod ktorú sa podpísalo viac ako 50 000 ľudí. „Doteraz veľké spoločnosti v Maďarsku neinzerovali reklamy s otvorene homosexuálnym obsahom a správami. Je to test,“ uvádza sa v petícii. „Ak to maďarská spoločnosť teraz akceptuje, bude nasledovať čoraz viac krokov. Plagáty, reklamy, filmy, výrobky z dúhy atď. A ak budeme ďalej ísť dole kopcom, bude čoraz ťažšie zastaviť to.“

 

(Podľa niekoľkých správ z miestnych médií je možné reklamy vidieť na vlakových staniciach a v hlavnom meste. Coca-Cola cez víkend zdieľala fotografie aj na svojej maďarskej stránke Facebooku)

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak