Type to search

DOMÁCE POLITIKA SPRÁVY

BORIS KOLLÁR PREZRADIL, KTORÝCH ĽUDÍ OVLÁDAL MARIAN KOČNER!

 

Kollár pomenoval, kto všetko je podľa neho v štátnej mafii.

 

„Z komunikácie je zrejmé, že sa výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä Daniela Lipšica (Lipstein, Gambino), Igora Matoviča, Borisa Kollára (vlekár) a Andreja Kisku,“ uvádza policajt, ktorý analyzoval prepis komunikácie medzi Norbertom Bödörom a Marianom Kočnerom. Ten opisuje aj, ako Kočner s Bödörom konali v prospech strany Smer.

 

Ako uviedol vo svojom prvotnom stanovisku Kollár, snažili sa ho zlikvidovať rovnako ako Daniela Lipšica, Igora Matoviča a Gábora Grendela (obaja OĽaNO): „Záhadne to boli vždy Jombik a Barachovský, osobní vyšetrovatelia Kočnera, ktorí mu robili špinavú prácu.“ Podľa Kollára mu otvárali a zatvárali kauzy, keď začali stíhať údajne na jeho objednávku, poprípade zastavovali trestné stíhania vedené voči nemu.

 

(Marián Kočner – V súčasnosti je väzobne stíhaný v kauze zmeniek televízie Markíza, v marci 2019 ho navyše polícia obvinila aj z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Koncom júla sa začal súd v prípade falošných zmeniek)

 

“Dostali sme jasnú odpoveď na otázku, či na Slovensku existuje štátna mafia,vyhlásil na tlačovej konferencii Kollár. “Kto je jej členom? Gangstri, politici, vládna strana, finančné skupiny, sudcovia, prokurátori a bývalé vedenie polície,” dodal opozičný politik.

 

Podľa Kollára sú členmi tejto mafie “Kočner, Bödör, prepojenie na bývalé špičky vedenia polície – Hraško, Krajmer a vedie to až ku Gašparovi.” Ako uviedol politik, napojenie bolo podľa neho aj na niektoré finančné skupiny. Konkrétne menoval Jaroslava Haščáka z Penty.

 

V apríli 2012, D. Lipšic upozornil na dva sporné prevody na účty tohto podnikateľa v Privatbanke, ktorú ovláda finančná skupina Penta. Banka ich nenahlásila. Dokopy na účty M. Kočnera prišlo sedem miliónov eur, pričom jedna platba smerovala cez maltskú banku z Belize. Druhá štvormiliónová suma bola pripísaná Daňovým úradom Bratislava I na firemný účet podnikateľa)

 

“Uvedomme si, kto má dnes problém. Dnes ho má len Kočner, ktorý je dnes v base. Toto je organizovaná skupina a nie problém Marian Kočner. Musia všetci skončiť v base,” uzavrel Kollár.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak