Type to search

ŠOUBIZNIS SPRÁVY

Kmotrík mladší je obžalovaný! Neuveríte, čo spravil!

 

Kmotrík mal nacistický pozdrav použiť po finále Slovenského pohára vo futbale v sezóne 2017/2018.

 

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu na viceprezidenta a generálneho riaditeľa ŠK Slovan Bratislava Ivana Kmotríka ml. Ten je obvinený z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Informovala o tom hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

 

(Viceprezident futbalového klubu Slovan Bratislava)

 

“Prokurátor ÚŠP podal na ŠTS obžalobu na Ivana K., obvineného z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. V máji v roku 2018 po skončení sa futbalového zápasu v Trnave na hracej ploche štadióna za prítomnosti viacerých osôb, ktoré sa po skončení sa futbalového zápasu nachádzali na tribúnach futbalového štadióna, prudko predpažil hore pravú ruku s otvorenou vystretou dlaňou otočenou smerom k zemi so spojenými prstami, a to nad úroveň svojej hlavy, pričom súčasne vyslovil slová ‘Heil Hitler’, po vyslovení ktorých ešte chvíľku držal pravú ruku vystretú vo vyššie opísanej polohe, a až následne ju pripažil,” konkretizovala ďalej hovorkyňa ÚŠP.

 

Ako dodala, obvinený takto prezentoval pozdrav, ktorý sa spája s nacistickou ideológiou na čele s Adolfom Hitlerom v nemeckej tretej ríši v rokoch 1933 – 1945 a následne s neonacistickým hnutím.

 

V prípade dokázania viny hrozí Kmotríkovi ml. trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak