Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Kočner konal v prospech Kotlebovcov a TAKTO sa mu mali revanšovať!

 

Kočnerova Threema ukazuje, že Marian Kočner chcel vybaviť, aby Najvyšší súd nerozpustil Kotlebovu ĽSNS. Výmenou za to mali kotlebovci podporiť Ficovu vládu po vražde Jána Kuciaka.

 

Strana ĽSNS Mariana Kotlebu mala podržať vládu Roberta Fica. Vyplýva to z komunikácie Mariana Kočnera s Alenou Zsuzsovou cez šifrovanú aplikáciu Threema. Kočner mal pre ĽSNS vybaviť, že Najvyšší súd ich neoznačí za fašistickú stranu.

 

Zsuzsová sa spýtala Kočnera, čo sa stane, ak Most odíde z vlády. „Ešte je tu Kotleba. Podrží vládu,“ odpovedal jej Kočner.

 

Nasledujúci deň jej poslal ďalšiu správu. „Fico má nejaký plán. On nie je v tomto sprostý… Bude vládnuť bez Mostu. S tichou podporou Kotlebu.“

 

(V ďalšej komunikácii Kočner spomína Jána Cupera, ktorý kandidoval v parlamentných voľbách za ĽSNS)

 

„Zajtra poobede sedím s Cuperom a Lexom. Už som Lexovi písal. Cuper je Kotlebov najbližší poradca. A Lexa riadi Cupera. A ja budem riadiť Lexu. Tak k…a musíme niečo robiť. Sa nebudeme kukať, ako nám to tu Soros k…í.“ 

 

Kočner v Threeme tvrdí, že kotlebovci mu budú zaviazaní za to, že im vybaví nerozpustenie na Najvyššom súde.

 

„Som vybavil, že NS SR pošle do p..e Čižnárove podanie na zrušenie ich strany. Súd povie, že nie sú fašisti. Tak sú mi niečo dlžní. Vidím dopredu pár krokov,“ písal Kočner.

 

(Kotlebovci popreli, že by Kočner pre nich niečo vybavoval. „Nikdy som sa nestretol ani nekomunikoval s Kočnerom,“ Vyjadril sa minulý týždeň šéf strany Marian Kotleba)

 

Najvyšší súd rozhodoval o Kotlebovej strany v apríli tohto roka. Návrh generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára na rozpustenie zamietol.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak