Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Razia u štátnej tajomníčky priniesla v kauze Kočner nečakaný zvrat!

 

Štátnej tajomníčke Monike Jankovskej aj sudcom polícia zobrala mobilné telefóny.

 

Polícia zasahovala u štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej a viacerých bratislavských sudcov okresných a krajských súdov.  Jankovská sa k tomu odmietla vyjadriť s tým, že je na dovolenke a treba sa obrátiť na tlačový odbor ministerstva.

 

Polícia akciu potvrdila aj na facebooku. “V súvislosti s medializovanými informáciami o zaistených správach môžeme potvrdiť, že dnes policajti NAKA vykonali početné zaisťovacie úkony v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Vzhľadom na súčasné štádium nie je možné poskytnúť bližšie informácie.”

 

(Podnikateľ Marian Kočner v jednej zo správ s Alenou Zsuzsovou napísal, že Jankovská je jeho opička. Štátna tajomníčka poprela, že by bola v kontakte s Kočnerom)

 

Že Jankovská dnes odovzdala telefón polícii, potvrdil aj rezort spravodlivosti. “Je plne súčinná s orgánmi činnými v trestnom konaní. V prípade potreby bola ochotná aj vypovedať, zo strany polície však takáto požiadavka doteraz nebola,” informovala hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Zuzana Drobová.

 

“Miesto Mumlavej (Lucia Žitňanská, ktorá skončila na čele ministerstva spravodlivosti v marci 2018, pozn. red.) nech dôjde ktokoľvek, bude ministerstvo riadiť Monika Jankovská. A to je moja opička,” napísal Kočner.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak