Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Bugár prišiel s riešením Jankovskej kauzy! Zapojil sa aj Gábor Gál

 

Ak sa jej kontakty na Mariana Kočnera potvrdia, minister spravodlivosti Gábor Gál podľa šéfa Mosta-Híd podá návrh na jej odvolanie.

 

Odchod Moniky Jankovskej z pozície štátnej tajomníčky Ministerstva spravodlivosti (MS) SR je jej rozhodnutím. Povedal to predseda koaličného Mosta-Híd Béla Bugár pred pondelkovou republikovou radou strany.

 

Ak sa jej kontakty na podnikateľa Mariana Kočnera, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka potvrdia, minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd)  podľa jeho slov podá návrh na jej odvolanie

 

(Minister spravodlivosti Gábor Gál okamžite po potvrdení väzieb na Kočnera podá návrh na jej odvolanie. V prípade, ak by strana Smer-SD, ktorá ju do funkcie nominovala, trvala na jej zotrvaní v pozícii, zváži Gál demisiu)

 

“Ona sama, keď sa rozhodne, odíde,” skonštatoval Bugár. V tejto súvislosti podľa jeho slov strana súhlasí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, verí polícii a orgánom činným v trestnom konaní. “Ak sa dokáže, že si písala napríklad s Kočnerom, náš minister ju navrhne odvolať na vláde. Bolo by lepšie, keby sama odstúpila,” uzavrel Bugár.

 

Podpredseda Národnej rady (NR) SR Andrej Hrnčiar (Most-Híd) skonštatoval, že Jankovská najlepšie vie, s kým a čo si písala. “V prvom rade by ona sama mala zvážiť svoje zotrvanie v tejto funkcii,” dodal. Jej odvolanie podľa Hrnčiara nie je záležitosťou vlády, ale strany Smer-SD, ktorá ju do funkcie štátnej tajomníčky nominovala.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak