Type to search

POLITIKA SPRÁVY

MIMORIADNE: Matovičovci vedú boj proti Pellegriniho vláde

 

OĽaNO vyzývalo predsedu vlády na odvolanie Moniky Jankovskej z funkcie štátnej tajomníčky.

 

Hnutie OĽaNO začalo v utorok 27. augusta zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady, na ktorej chce vysloviť nedôveru predsedovi vlády Petrovi Pellegrinimu (Smer-SD).

 

(Uviedlo to v reakcii na vyjadrenia premiéra, ktorý neodvolal štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú z funkcie. OĽaNO ho na odvolanie vyzývalo)

 

Pellegrini vo svojom pondelkovom vyhlásení zopakoval, že pokiaľ sa potvrdia podozrenia týkajúce sa Jankovskej, bude rázne konať. Nechce vynášať súdy na základe novinových článkov ani zasahovať do vyšetrovania.

 

Jankovská by podľa premiéra mala sama zvážiť, či súčasná situácia pomáha jej osobe a strane, ktorá ju nominovala. Pellegrini zároveň odmietol “hysterické” výkriky opozície, že vláda nekoná.

 

(Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonala minulý týždeň u Jankovskej zaisťovacie úkony, štátna tajomníčka jej odovzdala mobilný telefón)

 

Viaceré opozičné strany trvajú na odchode Jankovskej z funkcie pre jej väzby s Marianom Kočnerom. Aj podľa prezidentky Zuzany Čaputovej je zotrvanie Jankovskej vo funkcii neobhájiteľné. Jankovská komunikáciu s Kočnerom poprela.

 

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak