Type to search

POLITIKA SPRÁVY

TÝMTO návrhom ĽSNS otvorene vyjadrilo názor na potraty!

Edita Silna
Edita Silna aug 28

 

Strana ĽSNS informovala o tom, že do parlamentu predloží nový návrh interupčnej legislatívy. Poslanci strany chcú návrhom zákona skrátiť dobu, kedy je možné vykonať interrupciu. Ďalej sa chcú zaoberať aj takzvanou “potratovou turistikou”, pretože nevidia dôvod na to, aby sa na Slovensku zabíjali aj deti z okolitých štátov, kde im to ich legislatíva neumožňuje.

 

Uhrík poukázal na to, že už aj v krajine, ako sú Spojené štáty americké, prijali od začiatku tohto roka až 21 zákonov sprísňujúcich pravidlá pre vykonávanie potratov, najmä po chvíli, kedy je u dieťaťa preukázaný tlkot vlastného srdiečka.

 

( Medzi štáty, ktoré prijali opatrenia na podporu života, patrí napríklad Ohaio, Georgia, Mississippi, Alabama a mnohé ďalšie)

 

“Napriek snahe konzervatívcov vo svete chrániť nenarodené deti zostáva bohužiaľ potrat najčastejšou príčinou úmrtí vo svete. Podľa štatistík zomrelo v roku 2018 roka na celom svete v dôsledku umelého prerušenia tehotenstva až 42 miliónov detí. Čo je 5-krát viac ako na rakovinu.”

 

Poslanci si aj preto myslia, že je najvyšší čas, aby sme s tým niečo ako spoločnosť urobili. A preto sa strana ĽSNS rozhodla už po tretíkrát predložiť návrh zákona, ktorý sprísňuje interrupcie. Ako podotkol líder ĽSNS Marián Kotleba, nejde len o nejakú snahu ich strany ale ukazuje sa, že ochrana života sa stáva “trendom” aj v zahraničí.

 

(V roku 2018 bolo v zdravotníckych zariadeniach na území SR nahlásených spolu 15 274 potratov)

 

Návrh zákona Kotleba označil ako maximálne demokratický a podotkol, že maximálne a v plnej miere rešpektuje aj práva žien a matiek. Cieľom zákona je skrátiť lehotu na možnosť vykonania potratu z 12. týždňa na maximálne 8. týždeň tehotenstva.  Členovia ĽSNS sú totiž presvedčení, že každá mamička je v tejto dobe rozhodnutá, či si chce dieťa ponechať alebo nie. A dlhšia lehota pri rozhodovaní môže zapríčiniť iba to, že podľahne tlaku rodiny a okolia.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak