Type to search

POLITIKA SPRÁVY

ZOZNAM PREŠĽAPOV prezidentky Čaputovej vás odrovná!

Edita Silna
Edita Silna sep 09

 

Ani len tri mesiace neuplynuli od nastúpenia Zuzany Čaputovej do funkcie prezidentky Slovenskej republiky, a jej extrémne liberálny politický prístup, jednostrannosť a zaujatosť, sa už potvrdzujú každým dňom viac a viac.

 

Posledný týždeň Čaputovej aktivita nabrala na obrátkach, keď sa dopustila rekordného počtu – štyroch nekorektných vystúpení.

 

1. – Čaputová vyzvala Jankovskú na odstúpenie

Potom, čo nás v posledných dňoch slniečkársky mainstream kŕmil selektovanými výťahmi z Kočnerovej smskovej komunikácie, vyzvala Čaputová Moniku Janovskú, aby sa vzdala funkcie. Podľa nej je pre Jankovskú „neobhájiteľné naďalej zotrvávať v jednej z najvyšších pozícií na ministerstve spravodlivosti“. Pre pani prezidentku, vyštudovanú právničku, je ako vidieť prezumpcia neviny neznámy pojem. Počkať si na aspoň aké také konkrétne dôkazy v tomto prípade neplatí.

 

2. – Vymenovanie Michala Kováča mladšieho za veľvyslanca

Jeden deň po tom, ako na základe správ z tlače vyzvala štátnu  tajomníčku k odchodu a rečnila o stave spoločnosti a nedôvere občanov v štátne inštitúcie, potvrdila Čaputová Michala Kováča mladšieho vo funkcii veľvyslanca. Bez akejkoľvek poznámky si potriasla ruku s človekom,  ktorý je spojený s menom Marian Kočner a kauzou Technopol. Žiadne výhrady, žiadne reči o nedôvere alebo o stave spoločnosti v tomto prípade nepovedala.

 

(Mgr. Zuzana Čaputová, rod. Strapáková je prezidentka Slovenskej republiky. Do funkcie bola inaugurovaná 15. júna 2019)

 

3. – Pri hymne ani ústa neotvorila

Potom, čo Čaputová pri vymenovaní Michala Kováča mladšieho onemela, sa jej pri návšteve osláv SNP hlas ani v rozhodujúcich vlasteneckých momentoch nevrátil. Zatiaľ čo premiér Peter Pellegrini a Andrej Danko s nadšením spievajú krásnu hymnu našej vlasti, Čaputová ostala nemá. Samozrejme, že sa od nej nepožaduje byť opernou speváčkou, ale aspoň náznak úcty k našim symbolom, ktorým je aj štátna hymna, tu skutočne bola na mieste. Ako vidieť aj tu, prezidentka v plnej miere ukázala koho zastupuje a ako to v skutočnosti s láskou k Slovensku myslí.

 

4. – O nespravodlivosti rakúskej politike voči slovenským občanom mlčí

Aby podčiarkla svoje zanietenie pre ekológiu, pricestovala naša prezidentka ku koncu pracovného týždňa do Viedne, a to  vlakom. Tam sa okrem iného stretla s rakúskym prezidentom Alexandrom van der Bellenom. Ale zatiaľ čo Rakúšania so svojou kritikou jadrovej elektrárne Mochovce Slovensko nešetrili, Čaputová pri skritizovaní Rakúska o indexovaní rodinných prídavkov opäť stratila hlas.

 

Na svojej sociálnej sieti dodatočne napísala výrok: “Potrebujeme zmierniť sociálne dopady na našich obyvateľov. A tiež posilniť sociálnu stabilitu pre všetkých občanov Európskej únie, bez ohľadu na to, v ktorej členskej krajine pracujú. Lebo to je dnes to, čo našich občanov trápi. Som presvedčená, že takéto opatrenia sú efektívnou odpoveďou aj na súčasný nárast populizmu a extrémizmu v Európe.”

 

Ale žeby tento výrok pri príležitosti návštevy preniesla do praxe a otvorene, či už len jednou vetou vyjadrila svoju nespokojnosť  s konaním Rakúska v prípade indexácií rodinných prídavkov, sme sa svedkami nestali. Keď sa jednalo o práva Slovenských občanov, ktorí poctivo pracujú a odvádzajú v Rakúsku dane, sa Čaputová len blažene usmievala a pritakávala.

 

 

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak