Type to search

POLITIKA SPRÁVY

NEUVERÍTE, čo na Trubana tentokrát vytiahol politik Borguľa!

 

Známy bratislavský komunálny politik Martin Borguľa na sociálnej sieti napísal o prevodoch firiem súčasného šéfa Progresívneho Slovenska Michala Trubana. Borguľa zverejnil “rozprávku o Trubanovi a Esete” naznačujúc, že súčasný líder progresívcov predal svoju IT spoločnosť WebSupport za podozrivo výhodných podmienok, ktoré mohli byť vopred dohodnuté a mohli súvisieť s jeho vstupom do politiky.

 

“Predpokladajme, že som bohatý majiteľ firmy Eset a predpokladajme, že chcem “nenapadne” podporiť niekoho zo Slovenska, aby v prospech mňa ovplyvňoval slovensku politiku. Ako by som to mohol urobiť? Možno takto: Zoberiem 30 mil. eur, pošlem ich do dánskej investičnej spoločnosti AXCEL, nech ich investujú. Mám ale jednu podmienku – 18 miliónov investujte, zarábajte na nich a zarábajte nimi aj pre mňa. Za 12 miliónov ale – a to je tá podmienka – AXCEL, nakúp cez svoju dcérsku spoločnosť LOOPIA podiel od Michala Trubana vo firme WebSupport,” uvádza svoju teóriu Borguľa, ktorý je poslancom Bratislavského samosprávneho kraja a mestskej časti Staré Mesto.

 

(Martin Borguľa – na jeseň minulého roka odišiel zo strany Smer-SD a v súčasnosti spolupracuje s hnutím Sme rodina)

 

“Nevadí, že tá firma má hodnotu o cca 8 – 10 mil. nižšiu. Nevadí, že má hodnotu 2 – 4 mil. Jednoducho to nakúpte a nestarajte sa! AXCEL a LOOPIA možno ani netušia, čo je za tým. Mne by sa ale týmto spôsobom podarilo, ako bohatému akcionárovi Esetu, ktorý chce ovplyvňovať slovenskú politiku, urobiť zo slovenského Miška bohatého podnikateľa so zdanlivo úspešným príbehom a zároveň by som mu takto prispel obrovskou sumou na kampaň bez toho, aby ktokoľvek tušil, že som za tým práve ja, bohatý majiteľ Esetu – však nakupovala dánska investičná spoločnosť.”

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak