Type to search

POLITIKA

Kotleba prišiel o ďalšieho významného človeka!

 

Predseda Ľudovej strany Naše Slovensko prežíva ťažké obdobie.

 

Tento týždeň ste sa mali možnosť dozvedieť informáciu, že sa Marian Kotleba (42) rozvádza s manželkou Frederikou, s ktorou sa zosobášil len pred piatimi rokmi, a teraz ho opúšťa aj poslanec, ktorý v poslaneckých laviciach nahradil Milana Mazureka (25).

 

Mazureka Najvyšší súd odsúdil na začiatku septembra za rasistické reči na adresu Rómov. Ako trest dostal peňažnú pokutu a prišiel aj o mandát poslanca. V parlamente ho nahradil Milan Špánik (48), ktorý v roku 2016 kandidoval do NR SR za ĽSNS. Odvtedy sa však jeho názory s kotlebovcami rozišli, spoluprácu s nimi definitívne ukončil v roku 2017. Špánik sa v posledných komunálnych voľbách minulý rok stal poslancom v Novom Meste nad Váhom za stranu Národná koalícia, ktorá má blízko k Štefanovi Harabinovi (62).

 

Podľa kotlebovcov sa Špánik začal orientovať na iné politické subjekty už po nezvolení do parlamentu v roku 2016. „V komunálnej politike hľadal nových spojencov, aby mohli začať meniť veci k lepšiemu. Tých našiel v iných stranách,“ opísal Špánikov odchod Martin Beluský z ĽSNS.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak