Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

Poznáme krvavé praktiky Talibanu na zmarenie prezidentských volieb!

 

Islamistické hnutie Taliban už skôr vyzvalo obyvateľov na bojkot volieb a uviedlo, že jeho bojovníci urobia všetko pre to, aby hlasovanie zmarili.

 

Najmenej 24 ľudí dnes zahynulo a ďalších 31 utrpelo zranenia pri bombovom útoku, ktorý bol spáchaný v blízkosti predvolebného zhromaždenia afganského prezidenta Ašrafa Ghaního v provincii Parvan.

 

Prezident vyviazol z atentátu nezranený. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na afganské zdravotnícke zdroje. K činu sa zatiaľ nikto neprihlásil.

 

(Islamistické hnutie Taliban už skôr vyzvalo obyvateľov k bojkotu hlasovania a uviedlo, že jeho bojovníci urobia všetko pre to, aby voľby zmarili. Obyvatelia by nemali chodiť na predvolebné zhromaždenie, pretože sa môžu stať terčom útokov, varoval Taliban)

 

Ďalší výbuch dnes otriasol afganskou metropolou Kábulom. Pri explózii prišli o život najmenej traja ľudia, oznámila afganská polícia.

Pri atentáte v Čárikáru, ktorý je metropolou severoafganskej provincie Parvan, explodovala bomba pripevnená k policajnému automobilu pri vstupe do areálu, kde sa Ghaního predvolebný míting konal.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak