Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Pozrite sa, ako Kočner s Bödörom ovládali špeciálneho prokurátora Kováčika

Edita Silna
Edita Silna sep 17

 

Komunikácia ukazuje, že Marian Kočner bol neskôr s niektorými rozhodnutiami Dušana Kováčika nespokojný. 

 

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör a špeciálny prokurátor Dušan Kováčik mali byť v pravidelnom kontakte. Vyplýva to z komunikácie Bödöra s Marianom Kočnerom cez aplikáciu Threema.

 

Kočner mal od Bödöra chcieť, aby u Kováčika vybavil zastavenie trestného stíhania či zmenu prokurátora. Komunikácia sa odohráva v období medzi septembrom 2017 a májom 2018.

Kočner sa s Bödörom podľa Threemy bavia aj o tom, že Kováčik neplní ich želania. Napríklad v lete 2017, keď prerozdelil Kočnerove spisy ako kauza Technopol a Donovaly prokurátorom, ktorí sa nimi začali naozaj reálne zaoberať.

 

(Kočner a Bödör spomínali Kováčika v komunikácii ako Dušana a mali chcieť od neho informácie aj rozhodnutia)

 

„Tomu Dušanovi úplne preplo. Včera vymenoval Bíra za svojho zástupcu a Žilinku za riaditeľa ekonomického oddelenia. Úplne zle. Obaja už majú dohodu s opozíciou. Žilinka pôjde na Dušanove miesto,“ písal Kočner Bödörovi v decembri 2017.

 

Kováčik v reakcii odmietol, že by sa s Bödörom stretával. „S čistým svedomím môže povedať, že sa nikdy na ničom so spomínanými osobami, ktoré o ňom údajne komunikovali, nedohadoval, nestretával sa s nimi a nebol s nimi v žiadnom kontakte.“

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak