Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Sulíkovi praskli nervy! Vieme, čo žiada za Blahov status

 

Predseda SaS Richard Sulík podal žalobu na poslanca Smeru-SD Ľuboša Blahu. Blaha o tom informoval vo videu na sociálnej sieti. Sulík teraz žiada 25 000 eur za nemajetkovú ujmu, ktorú mu vraj spôsobil facebookový status Blahu, v ktorom sa poslanec vyjadroval k matke zavraždenej Martiny Kušnírovej.

 

Podľa žaloby, ktorú podal Sulík, ho Blaha v statuse spájal s objednávateľmi vraždy Jána Kuciaka. “Vôbec nič som tam nepísal o Sulíkovi, ale Sulík sa v tom našiel. Našiel sa v tom, že hovorím o liberálnej mafii, že hovorím o liberáloch ako o fašistoch a podobne.”

 

Sulíkovi má prekážať aj to, že Blaha v statuse napísal, že objednávatelia vraždy Kuciaka sú “podľa svedectiev z partie okolo Sulíka, čím je celkom zjavne myslený Marián Kočner”. Toho podľa Blahu spájajú so Sulíkom raňajky, počas ktorých dohodovali voľbu generálneho prokurátora.

 

(Podľa Blahu je to útok na slobodu slova a to cez peniaze)

 

Blaha upozornil aj na to, že okrem samotnej žaloby je zaujímavé aj meno obhajcu Richarda Sulíka. Obhajcom Sulíka je totiž Ľubomír Schweighofer, ktorý v minulosti zastupoval aj prezidenta Andreja Kisku, ale aj Ivana Cuppera, ktorý je známy ako člen zločineckej skupiny Sýkorovcov. “Tak to už je len partia pán Sulík, to vám poviem,” konštatoval.

 

Na záver sa však Blaha vyviňuje a dodáva, že naozaj pod pojmom liberálna mafia ani liberálny fašizmus nemal na mysli konkrétne Richarda Sulíka, ale on sa k tomu sám teraz nevedomky prihlásil.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak