Type to search

SPRÁVY

AKTUÁLNE: NAKA vypočula Haščáka! TOTO prezradil o vzťahu s Kočnerom

Edita Silna
Edita Silna sep 19

 

Podnikateľ Jaroslav Haščák z Penty je ďalším zo svedkov v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, ktorý prišiel dnes ráno krátko pred 8.00 h na výsluch do expozitúry Národnej kriminálnej agentúry v Nitre.

 

“Ja som bol podať vysvetlenie ako svedok. Drvivá väčšina otázok sa týkala vlastne môjho vzťahu s osobou Marian Kočner a ďalšie, čo sa týka nejakých jeho dotazov a požiadaviek na nás ako majiteľa, tým, že sme sa poznali, ako majiteľa médií, keďže médiá ktoré vlastníme v portfóliu sa kriticky vyjadrovali voči nemu ako k osobe, k podnikaniu tak Marian Kočner so mnou relatívne často, raz za štvrťrok na túto tému komunikoval. Táto komunikácia je pravdepodobe zachytená v spise, ktorý má vyšetrovateľ. Otázky smerovali k tejto komunikácii,” povedal Haščák po výsluchu.

 

Na otázku o esemeske “Inak pracujem na odj…ní ču..ka.” Haščák mu mal odpísať “Povieme si, keď budeme spolu,” povedal, že tomu bola venovaná minimálna pozornosť. “Je tam ďalšia komunikácia, kde sa on sťažuje na to, akým spôsobom o ňom píše Plus 7 dní alebo Trend a ja, ja sa mu snažím za prvé vysvetliť, akým spôsobom fungujú médiá, to znamená sú nezávislé a že my ako majitelia nemáme žiadnu možnosť ovplyvňovať médiá. Vysvetľujem mu, že pokiaľ má nejaké konkrétne požiadavky, má sa obrátiť na vydavateľa, šéfredaktora na príslušných redaktorov a že tomu bude venovaná pozornosť, k predmetnej esemeske, k tomu bola jedna otázka, ja som odpovedal, presne v tom  istom duchu, ako som sa vyjadril pre Aktuality.sk,” pokračoval.

 

(Jaroslav Haščák je slovenský podnikateľ a finančník, jeden z partnerov finančnej skupiny PENTA INVESTMENTS LIMITED)

 

Správa so zvláštnym obsahom sa podľa našich informácií objavila v uznesení o vznesení obvinenia Marianovi Kočnerovi z objednávky vraždy novinára, pri ktorej zastrelili aj jeho snúbenicu. Kontroverzný podnikateľ ju mal poslať finančníkovi ešte 17. januára 2018, teda mesiac pred usmrtením dvojice.

 

Vyšetrovateľom hovoril aj o vzťahu s Marianom Kočnerom. “Bola to osoba, s ktorou som sa stretával relatívne často, za posledné dva roky sme sa stretli často, osemkrát, neviem, či je to veľa alebo málo. Na svadbu som ho nezavolal, ale na oslavu svojich tridsiatich narodenín áno, aj on mňa na oslavu svojich päťdesiatich,” dodal Haščák.

Na otázku, či sa ho snažil Marian Kočner kontaktovať odkedy je vo väzbe, odpovedal, že nie.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak