Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Matovič povedal čo nechcel! Vieme, prečo sa stretol s Kočnerom

 

Igor Matovič už viackrát vyhlásil, že s Kočnerom “hovoril vo verejnom záujme, lebo mu sľúbil informácie o trestných činoch” a že sa za toto stretnutie nehanbí a že sa za neho ani neospravedlní.

Marián Kočner mal Matoviča, podľa jeho vlastných slov, nalákať na stretnutie sms-kou, v ktorej napísal že má informácie o závažnom trestnom čine. Konkrétne o manipulovaní generálneho prokurátora jedným opozičným politikom. V rozhovore mal Kočner Matovičovi povedať, že sa ho chce Richard Sulík zbaviť s pomocou prokurátora. Sulík ale v tom období nebol opozičným politikom, ale koaličným a predsedal Národnej rade SR. Nie je tak jasné o akom opozičnom politikovi mal Kočner hovoriť Matovičovi.

 

“Stretol som sa s ním a tam mi povedal, že Richard Sulík prišiel za Trnkom, vtedy generálnym prokurátorom, a že chcel od neho silou mocou, aby umelé trestné stíhanie voči mne nejaké vyvolal. A že takto sa ma Richard Sulík zbavil z poslaneckého klubu,” priblížil obsah komunikácie Matovič.

 

“Povedal mi to. Ja som s tou informáciou prišiel za Sulíkom a opýtal sa ho, či to je pravda.” Na čo mu mal Sulík odpovedať, že ide o výmysly a tým sa to vraj pre neho vtedy uzavrelo. K stretnutie s Kočnerom malo dôjsť niekedy na prelome rokov 2010 a 2011. A už o pár mesiacov neskôr sa Matovičovi podarilo založiť hnutie OĽaNO.

 

(Matovič vyzval Pellegriniho aby nebol zbabelec a zverejnil spomínanú nahrávku aby ľudia videli, že on “bandu s Kočnerom nebil”)

 

“Peter Pellegrini veľmi dobre vie o tom. Od roku 2012 v Smere majú nahrávku, komplet videozáznam z toho stretnutia, lebo Kočner si nahrával všetkých a potom tie informácie, nahrávky posúval do Smeru.” Matovič hovorí, že keďže v Smere vedia, že na nahrávke nie je nič, čo by mu ublížilo, tak ju nezverejnili.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak