Type to search

SPRÁVY

Pozrite sa, ako to vyzeralo na Národnom pochode za život!

 

V súčasnosti ženy môžu požiadať o interrupciu do 12. týždňa tehotenstva.

 

Tisíce ľudí sa dnes v centre Bratislavy stretlo na protest proti interrupciám. Zhromaždenie a následný sprievod ulicami pod názvom Národný pochod za život zvolali katolícki biskupi a nezisková organizácia Kaneto.

 

 

“Dnes sa nás tu zišlo 50-tisíc. Boli to ľudia, ktorí prišli, aby povedali, že nám záleží na ochrane života úplne každého človeka, aj toho najmenšieho z nás, nenarodených detí,” povedal hovorca Národného pochodu za život Patrik Daniška s tým, že na Slovensku sa podujatie uskutočnilo po tretíkrát.

 

“Život každého človeka je neoceniteľný, preto má byť bezpodmienečne chránený počas celej jeho dĺžky, od počatia po prirodzenú smrť,” píše sa v manifeste akcie, ktoré z pódia prečítal herec Štefan Bučko.

 

(Počet interrupcií na Slovensku za posledných 20 rokov klesol tri a pol násobne. Minulý rok počet prípadov umelého prerušenia tehotenstva dosiahol 6024, medziročne sa znížil o 1,3 percenta)

 

Po prečítaní výzvy na zrušenie spomínanej lehoty, počas ktorej sa ženy môžu rozhodnúť podstúpiť interrupciu, sa z davu ozval potlesk.

 

Medzi účastníkmi podujatia nechýbali ani sympatizovanti krajne pravicovej strany ĽSNS, ktorej poslanci sa dlhodobo snažia o sprísnenie pravidiel interrupcií. Organizátori sa verejne dištancovali od politickej propagácie na demonštrácii.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak