Type to search

POLITIKA SPRÁVY

FOTO: Tohto muža by ste v dave s Kotlebovcami rozhodne nečakali!

 

V nedeľu sa konal 3. Národný pochod za život. Témou v rôznych médiách a na internetových diskusiách sa však nestala hlavná myšlienka pochodu a ani počet ľudí, ktorí sa postavili na stranu života. Ale fakt, že na pochode boli aj členovia a prívrženci ĽSNS.

 

Organizátori počas podujatia verejne a viackrát vyzvali zúčastnené politické hnutia, aby zložili svoje vlajky a aby si počas pochodu nerobili politickú reklamu. No priaznivci a členovia ĽSNS ich neuposlúchli. Čo pohoršilo nielen viacerých zúčastnených, ale aj tých, ktorí pochod nepodporovali. Niektorí diskutujúci na základe toho označili pochod za extrémistický a fašistický.

 

Richard Vašečka ale v príspevku upozornil na fotografiu, ktorá zachytáva kotlebovcov, ktorí sa ukázali na májových oslavách 100. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika, v blízkosti člena PS Ivana Štefunka. No vtedy nikto Štefunkovu účasť a ani podstatu tejto spomienky neodsudzoval.

 

 

“Na tejto fotografii však vidíte zakladateľa PS Ivana Štefunka spolu s kotlebovcami na spomienkovej akcii z mája tohto roku. Vtedy to ale určite bolo niečo iné,” skonštatoval Vašečka.

 

(Na fotke Ivan Štefunko, spoluzakladateľ politického hnutia Progresívne Slovensko)

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak