Type to search

SPRÁVY

Vieme, čo bude robiť Kaliňák po odchode z politiky!

 

Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák si založil novú firmu. V názve má zbrane, no tvrdí, že s nimi nebude mať nič spoločné.

 

Firma Liwa Arms Slovakia vznikla začiatkom septembra. Sídli v Dubnici nad Váhom a to v budove zbrojovky ZVS Holding. Kaliňákova eseročka má v predmete činnosti kúpu tovaru a jeho ďalší predaj ako aj spostredkovateľskú činnosť v oblasti obchodu. Exminister si však stojí za tým, že s predajom zbraní nebude mať nič.

 

(Dňa 12. marca 2018 oficiálne oznámil, že rezignuje z funkcie ministra vnútra, dva týždne po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, počas neustále sa prehlbujúcej politickej krízy)

 

Slovo arms v preklade z angličtiny znamená zbrane alebo výzbroj. A vraj nie je v tomto prípade celkom výstižné. „Je to len prevzatý názov od partnera. Skôr sa bude venovať strojárine,“ vysvetľoval Kaliňák. O akého partnera ide, ale nepovedal.

 

„Nedávam k tomu žiadne iné vyjadrenie, som civilný človek. To sú už firmy, ktoré majú svoje pravidlá, čiže sa nehráme na to, že o mne môžete napísať hocičo,“ pokračoval Kaliňák.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak