Type to search

SPRÁVY

TOTO je dôvod, pre ktorý inšpekcia zadržala vysoko postavených policajtov!

Edita Silna
Edita Silna sep 26

 

Úrad inšpekčnej služby zadržal bývalého šéfa finančnej spravodajskej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Pavla Vorobjova, ktorý v minulosti lustroval novinára Jána Kuciaka. 

 

Vorobjov na konci februára tohto roka skončil na poste šéfa finančnej spravodajskej jednotky NAKA, no stále pracuje v polícii. “Po dohode s prezidentom PZ požiadal Pavol Vorobjov o preloženie na inú policajnú zložku k 1. marcu 2019,” uviedol vtedy hovorca.

 

(Dnes podľa portálu Na stope inšpekcia zaistila troch vysoko postavených policajných funkcionárov vrátane Vorobjova. Zadržaný bol aj zástupca riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície Milan Mihálik a Michal Zubčák z odboru podpory riadenia)

 

V máji ministerstvo vnútra informovalo, že prípadom sa zaoberá jeho inšpekcia. “Príslušníci Úradu inšpekčnej služby MV SR vo veci vykonávajú potrebné procesné úkony.”  V kauze lustrácie Jána Kuciaka a ďalších novinárov začal vyšetrovateľ odboru boja proti korupcii a organizovanej kriminalite inšpekcie MV trestné stíhanie pre prečin zneužívania právomocí verejného činiteľa a prečin neoprávneného nakladania s osobnými údajmi.

 

(Na fotke tretí zľava Milan Mihálik a po jeho ľavej ruke Norbert Bödör)

 

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar vypovedal začiatkom marca v Národnej kriminálnej agentúre. Predmetom výsluchu mali byť tvrdenia šéfa finančnej spravodajskej jednotky a bývalého riaditeľa odboru podpory riadenia Pavla Vorobjova, že na lustrovanie Kuciaka mal dať v roku 2017 pokyn Gašpar. Ten vo svojej výpovedi označil Vorobjovove tvrdenia za nepravdivé. Podľa Gašpara lustrácia súvisela s kauzou Rybanič.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak