Type to search

SPRÁVY

Pozrite sa, prečo si Norbert Bödör zmenil trvalý pobyt!

Edita Silna
Edita Silna sep 28

 

Príbuzný bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara Norbert Bödör z Nitrianskych Hrnčiaroviec, ktorého chcela polícia zadržať v súvislosti s vyšetrovaním vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, má trvalý pobyt v luxusnej rezidencii v Dubaji. 

 

Kočner si podľa uniknutých správ cez Bödöra vybavoval svoje veci na polícii, keď jej šéfoval Gašpar.

 

Bödör má trvalý pobyt v komplexe Kempinski Residences na umelom ostrove Palma v Dubaji. Podľa nájomnej zmluvy, ktorú s ďalšími dokladmi získalo ICJK, Bödör mal luxusný apartmán prenajatý na rok, od augusta 2018, za ročný nájom 180-tisíc dirhamov, čo je približne 44-tisíc eur.

 

Trvalý pobyt získal Bödör približne mesiac po tom, čo Národná kriminálna agentúra na príkaz Úradu špeciálnej prokuratúry zadržala Kočnera pre kauzu zmenky voči televízii Markíza.

 

(Bödör sa vyskytuje aj v šifrovanej komunikácii Threema mafiána Mariana Kočnera, ktorý je obvinený z objednávky vraždy Kuciaka a Kušnírovej)

 

Podnikateľ z Nitrianskych Hrnčiaroviec získal v Dubaji trojročné víza ako zamestnanec spoločnosti Segment International Consultancy vo voľnej ekonomickej zóne v emiráte Rás al-Chajmá. Firma má neznámych vlastníkov, Bödör je v nej zamestnaný ako investor.

K Dubaju má blízko aj bývalý trojnásobný minister vnútra Robert Kaliňák (Smer). Krátko po tom, ako musel vlani na jar kvôli Kuciakovej vražde odstúpiť z postu ministra, išiel na dovolenku do Dubaja. Týždenník priniesol informáciu, že spolu s ďalším exministrom dopravy a financií za Smer Jánom Počiatkom sú za výstavbou jedného hotela v tejto krajine.

 

(Aj Norbert Bödör má prinajmenšom cez otca blízko k vládnemu Smeru. Je synom Miroslava Bödöra, majiteľa bezpečnostnej firmy Bonul, ktorej sa darilo v získavaní štátnych zákaziek počas vlády Smeru. Šéf Smeru a niekdajší premiér Robert Fico chodieval na vianočné večierky firmy Bonul)

 

Miroslava Bödöra médiá pravidelne označujú za jedného z vplyvných oligarchov v pozadí Smeru.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak