Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Bývalý prezident Policajného zboru Tibor Gašpar sa tvrdo pustil do Andreja Kisku!

 

Bývalý prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar v pondelok na Facebooku uviedol, že podáva civilnú žalobu a aj ďalšie trestné oznámenie na Andreja Kisku v súvislosti s vyjadreniami o daňovej afére jeho spoločnosti KTAG. Gašpar ešte v marci tohto roka podal na Kisku prvé trestné oznámenie v tejto veci, to však bolo o približne tri mesiace odmietnuté. V uznesení vyšetrovateľa si však exprezident PZ všimol pasáž, ktorá uvádza, že Kiska disponoval aj dátami z policajných a informačných služieb, ku ktorým nemal mať prístup.

 

Andrej Kiska sa ešte koncom februára ako prezident SR snažil na tlačovej besede vyhovárať z obvinenia konateľa jeho spoločnosti KTAG v jej daňovej kauze. “Keďže sa tento daňový podvod nedal vysvetliť, Kiska sa rozhodol, že sa zahrá na obeť, a namiesto vysvetľovania začal klamať a kriminalizovať bez dôkazov.”

 

(Kiska uviedol, že z informácií, ktoré si zistil, je za obvinením konateľa spoločnosti KTAG, v ktorej je Kiska spoločníkom, bývalé vedenie ministerstva vnútra, polície a NAKA)

 

“Kaliňák, ktorý už nebol takmer rok ministrom, Gašpar, ktorý nebol už takmer rok vo funkcii, Bödör, ktorého sa liberáli v rámci politického boja snažia kriminalizovať a umelo spájať so stranou Smer-SD, a nakoniec samozrejme nezabudol použiť staré známe zaklínadlo opozície ‘lebo Fico’,” uviedol Gašpar.

 

Pre tieto verejné výroky Kisku Gašpar podal dňa 4.3.2019 trestné oznámenie. Prešli tri mesiace a vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva v Bratislave dňa 7.6.2019 moje trestné oznámenie odmietol.

 

Gašpar tiež upozornil, že vyšetrovateľ “nevykonal žiaden dôkaz, aby zistil či sú výroky Kisku pravdivé, alebo nepravdivé, úplne odignoroval, že Kiskove výroky sa týkajú aj iných osôb”.

 

Gašpar zároveň na sociálnej sieti uviedol, že v uznesení vyšetrovateľa si všimol jeden veľmi dôležitý fakt. “Sám vyšetrovateľ v ňom potvrdil, že Kiska, tak ako aj sám do zápisnice uviedol, vychádzal pri vytváraní svojich tvrdení z informácií, ktorými disponuje z policajných a informačných služieb, ako aj z verejne dostupných zdrojov, a preto nemal pochybnosti o pravdivosti svojich tvrdení, ktoré povedal na tlačovej konferencii.”

 

(Bývalý šéf polície preto v tejto súvislosti na Andreja Kisku podal civilnú žalobu a ďalšie trestné oznámenie)

 

“Odvolávanie sa na verejné nekonkretizované zdroje je častou obranou podozrivých osôb a vyšetrovateľ sa akosi zabudol opýtať Kisku, nech uvedie aspoň jeden verejne dostupný zdroj, na ktorý sa odvoláva. Všetkým nám je jasné prečo, takýto zdroj neexistuje. Ešte zarážajúcejšie je tvrdenie, že Kiska získal tieto informácie z policajných a informačných služieb. Ak by totiž tieto služby mali takéto informácie museli by konať, pretože by išlo o trestný čin zneužitia právomocí verejného činiteľa. Všetko teda nasvedčuje tomu, že Kiska podľa vyšetrovateľa neohováral, „iba“ klamal,” dodal Gašpar.

 

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak