Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Milan Mazurek spôsobil Matovičovi závažný problém!

 

Bývalý poslanec Národnej rady Milan Mazurek informoval, že podáva trestné oznámenie na šéfa strany OĽaNO Igora Matoviča, kvôli jeho výrokom v médiách, ktoré Mazurek označil za klamstvá.

 

Ide o vyhlásenia Igora Matoviča vo vysielaní verejnoprávnej RTVS o tom, že Milan Mazurek mal vo svojich výrokoch označovať Rómov za “menejcennú rasu, ktorá v živote Slovensku ničím nepomohla”.

 

“Nie je možné aby predseda parlamentnej politickej strany takto špinavo klamal priamo státisícom divákov do tváre,” reagoval v utorok Mila Mazurek.

 

“V rámci svojich klamstiev už o mne povedal, že som hádzal veľké kamene do detí v kočíku a dokonca som vraj povedal: “Rómovia sú menejcenná rasa”.”

 

(Mazurek čelil obžalobe z prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia v jednočinnom súbehu s prečinom podnecovania, hanobenia a vyhrážania sa osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu. Dôvodom boli jeho hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, ktoré majú rasistický charakter, odvysielané v októbri 2016 v Rádiu Frontinus)

 

Vyhlásil, že Matovičove klamstvá odmieta ďalej tolerovať a okrem žaloby podanej pred pár mesiacmi na neho včera na prokuratúre v Kežmarku podal aj trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania.

 

“Verím, že orgány činné v trestnom konaní sa už konečne začnú týmto falošným klamárom zaoberať a šírenie jeho klamstiev bude zastavené.”

 

Exposlanca parlamentu za ĽSNS Milana Mazureka na začiatku septembra odsúdil Najvyšší súd SR za extrémistické trestné činy na peňažný trest vo výške 10.000 eur.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak