Type to search

ŠOUBIZNIS

Prečítajte si Čaputovej úprimné vyjadrenie na smrť Karla Gotta

Edita Silna
Edita Silna okt 03

 

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila sústrasť rodine Karla Gotta, ktorý zomrel v utorok vo veku 80 rokov.

 

Uviedla, že informáciu o úmrtí českého speváka sa symbolicky dozvedela v stredu dopoludnia práve v okamihu, keď vlak, ktorým cestovala z Bratislavy, zastavil v Prahe.

 

“Karla Gotta som považovala za umelca, ktorý ovplyvnil mnohé generácie ľudí v Československu, nielen v Českej republike. Chcem týmto vyjadriť úprimnú sústrasť jeho najbližším,” uviedla pre prítomné médiá po návrate do hotela po skončení rokovaní v prvý deň summitu.

 

(V novembri roku 2015 mu bol diagnostikovaný lymfóm. Dňa 18. marca 2016 ale médiá oznámili, že Karel Gott nad onkologickým ochorením definitívne zvíťazil. Neskôr sa mu onkologické ochorenie opäť vrátilo, spevák zomrel na následky akútnej leukémie krátko pred polnocou 1. októbra 2019 vo svojom dome v kruhu rodiny)

 

Český premiér Andrej Babiš v stredu po rokovaní vlády oznámil, že Karel Gott bude mať štátny pohreb, ak bude súhlasiť spevákova rodina. Deň pohrebu bude dňom štátneho smútku a vlajky budú vyvesené na pol žrde.

 

Usporiadanie štátneho pohrebu má aj podporu prezidenta Miloša Zemana. Ten podľa svojho hovorcu Jiřího Ovčáčka “plne podporuje návrh usporiadať majstrovi Karlovi Gottovi štátny pohreb v katedrále a vyhlásiť v tento deň štátny smútok”.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak