Type to search

SPRÁVY

Marian Kočner je obžalovaný v ďalšej kauze!

 

Mariana Kočnera obžalovali v ďalšom prípade. Podľa televízie Joj má ísť o pozemkový spor mediálne známy ako Gatex.

 

Dnes väzobne stíhaný podnikateľ podozrivý z objednanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej bol vo veci kauzy Gatex obvinený už v roku 2017. Obžaloba však bola podaná len nedávno.

 

Generálna prokuratúra nedávno “odložila” návrh Kočnerovho advokáta na podanie mimoriadneho opravného prostriedku z dôvodu neopodstatnenosti. “Dobre informovaný zdroj z prostredia vyšetrovania” pre TV Joj v nedeľu potvrdil, že Kočner bol v tejto veci obžalovaný.

 

Gatex je názov bývalej spoločnosti Mariana Kočnera, ktorá si zobrala úver na nákup nehnuteľnosti v Kučišdorfskej doline pri Pezinku. V súvislosti s lukratívnymi pozemkami v tejto oblasti sa od roku 2006 Marian Kočner dostal do viacerých sporov s miestnymi podnikateľmi a jednému z nich sa mal vyhrážať, že mu vraj vybaví zásah kukláčov pred Vianocami.

 

 

Podľa médií peniaze pôvodne určené na výstavbu na uvedených pozemkoch mali skončiť v daňových rajoch na ostrovoch Sv. Krištof a Navis v Karibiku na účte firmy Midas, ktorú niektorí novinári spájali s Kočnerom. Ten viackrát uviedol, že s touto firmou nemá nič spoločné.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak