Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Truban s Matovičom majú jasný spoločný cieľ, a ten znie TAKTO!

 

Opozícia si musí robiť svoju robotu, Slovensko treba očistiť od mafie, rozhodujú činy a nie slová.

 

Aj na tom sa zhodli v nedeľnej relácii TA3 V politike líder OĽaNO Igor Matovič a líder koalície mimoparlamentných strán Progresívne Slovensko (PS)-Spolu Michal Truban. OĽaNO je pre PS-Spolu potenciálny povolebný partner, hoci to bude ťažké vzhľadom na Matoviča. Ten PS-Spolu vyčíta videá, v ktorých tvrdia, že opozícia pre zmenu na Slovensku nič neurobila.

 

Truban skonštatoval, že do politiky chcú priniesť zmenu, nestačí podľa neho vymeniť len malé figúrky.

 

(Myslí si, že PS-Spolu dokáže priniesť zmenu aj vďaka novému druhu politiky, ktorú robia. Zdôraznil, že PS-Spolu sú prví, ktorí dokázali poraziť Smer-SD. Poukázal pritom na výsledky prezidentských volieb a eurovolieb)

 

Voliči podľa Matoviča nie sú hlupáci a neuveria PS-Spolu, že OĽaNO a opozícia nič neurobili. “Jasné, že spoločne chceme očistiť Slovensko. Ale zatiaľ vy máte slová, my máme skutky,” reagoval Matovič. Kritizoval Trubana s lídrom Spolu Miroslavom Beblavým, že cez leto “točili videjká” a nezapojili sa do protestov za odvolanie už bývalej štátnej tajomníčky Ministerstva spravodlivosti SR Moniky Jankovskej. Poukázal na to, že ich poslanci neboli ani pri odvolávaní premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) v parlamente.

 

“Ide mi o jediný cieľ, aby sme sa zbavili mafie na Slovensku,” povedal Matovič s tým, že vo voľbách chce uspieť aj spoločne s ostatnými opozičnými stranami.

 

MIMORIADNE: Fico bol Kočnerov šéf! TU je dôkaz

Komunikácia Mariana Kočnera a Norberta Bödöra v článku!

Rovnako úspešný chce byť Truban. Dôležitá je však preňho stabilná budúca vláda. “Preto na tom robíme postupne, bavíme sa s partnermi, s ktorými sa dá,” dodal. Ako potenciálneho partnera po voľbách vidí aj OĽaNO. Vzhľadom na Matovičov druh komunikácie a niektoré jeho vyjadrenia to však bude podľa jeho slov náročné.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak