Type to search

POLITIKA SPRÁVY

TOTO sú reakcie politikov na zverejnenú nahrávku medzi Kočnerom a Trnkom!

Edita Silna
Edita Silna okt 15

 

Reakcie politikov na zverejnenú nahrávku medzi Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom stoja naozaj za to!

 

Zuzana Čaputová, prezidentka:

“Generálny prokurátor má byť najvyšší ochranca zákonnosti. Zverejnená nahrávka ukazuje, ako bola táto kontrola zákonnosti podriadená ľudom podozrivým zo spáchania zločinov. Žiaľ, potvrdzujú sa najhoršie predstavy a indície o fungovaní právneho štátu v nedávnej minulosti.”

 

Gábor Gál, minister spravodlivosti, Most-Híd: 

“Zas to bude na orgánoch činných v trestnom konaní, aby tieto informácie vyhodnotili, našli dostatok dôkazných prostriedkov a v momente vzniesli obvinenie,” povedal minister novinárom. “Je to hrozné. Som z toho zdesený. Zákulisné informácie boli, že mali nadštandardný vzťah, že tam mohli byť nejaké veci,” reagoval Gál na zverejnenú nahrávku.

 

Denisa Saková, ministerka vnútra, Smer:

“To, či bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka odíde z prokuratúry, je na jeho vedomí a svedomí.  Poviem pravdu, že nemám na to slov,”​ reagovala. Dodala, že nemá žiadne informácie o zanedbaní povinností zo strany polície.

 

Prečítajte si TAJNÝ rozhovor Kočnera s Trnkom: Viem, že ma zabijú, som mŕtvy!

Marian Kočner mal varovať bývalého generálneho prokurátora, že ho zabijú….

 

Most-Híd:
“Je nepredstaviteľné, aby po zverejnení nahrávky jeho údajnej komunikácie s Marianom Kočnerom s takým závažným obsahom sedel počas vyšetrovania v kresle prokurátora. Súdy a orgány činné v trestnom konaní musia byť čím skôr očistené od týchto ľudí. A čo je z pohľadu budúcnosti najdôležitejšie, v prípade dokázania ich viny čím skôr aj potrestaní.”

 

Veronika Remišová a Juraj Šeliga, Za ľudí:
“Na Slovensku sa momentálne rúca ďalší z pilierov štátu, prokuratúru ovládla “rakovina” a prokurátor namiesto toho, aby zločincov posielal do väzenia, snaží sa informácie predávať a speňažiť. Ak Trnka má zvyšok cti, tak by sa mal vzdať funkcie prokurátora a odísť.”

Richard Sulík, šéf SaS
“Špeciálny prokurátor pán Kováčik má zo zákona možnosť nariadiť väzbu pre Dobroslava Trnku, vyzývam ho tak urobiť. Toto nemôže ostať bez povšimnutia.”

 

Neuveríte, do koho sa pustil Robert Fico po zverejnení nahrávky Kočnera s Trnkom!

Smer nemá s kauzou Gorila nič spoločné, povedal….

 

Michal Truban, šéf Progresívneho Slovenska
“Spravodlivosť a poslanci sa dali na Slovensku kupovať oligarchami a finančnými skupinami. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár by mal okamžite začať disciplinárne konanie voči prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi.”

 

Miroslav Beblavý, šéf Spolu
“Keď bol Haščák nahnevaný, tak aj Marian Kočner bol vystrašený. Haščák bol jediný, ktorý mu dokázal nahnať strach a donútiť ho k tomu, aby aj on nahnal strach Trnkovi.”

 

Igor Matovič, šéf OĽaNO: 
“Premiér by mal začať konať, keď sa nevie očistiť prokuratúra sama. V takejto kritickej situácii, v akej sa nachádzame, by mal konať. On je však skrytý a hovorí, že toto si musí vysporiadať prokuratúra medzi sebou. Zrejme niekde zlyháva systém. Čižnár sa správa ako spolupáchateľ. Namiesto toho, aby spravil očistný proces v prokuratúre, bráni vyšetrovaniu a bráni tomu, aby mohol Trnka v tejto veci vypovedať.”

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak