Type to search

POLITIKA SPRÁVY

FOTO: Andrej Kiska na tajnom stretnutí s oligarchami z ESETu!

 

Zverejnené fotografie exprezidenta Andreja Kisku, pochádzajúce zo súkromného stretnutia so zástupcami spoločnosti ESET. Na záberoch je vidieť, ako bývalá hlava štátu, teraz predseda hnutia Za ľudí, rokuje s digitálnym oligarchom v bratislavskej reštaurácii. 

 

Fotografie boli urobené v piatok 18. októbra. Medzi známymi osobnosťami slovenskej spoločnosti ESET bol tiež spolumajiteľ firmy Anton Zajac, ktorý v minulosti priznal, že keby mal Kiska záujem, poskytol by mu peniaze na podporu.

 

“Andrej Kiska musí pokračovať ďalej, jeho kredit je veľmi silný. Odviedol obrovský kus práce a ak by mal plány zmeniť Slovensko, tak to určite podporím,” uviedol ešte počas volieb v marci tohto roku Zajac.

 

Zajac v minulosti podporoval Zuzanu Čaputovú a tiež poskytoval peniaze Progresívnemu Slovensku či iniciatíve Miroslava Beblavého. Zajac odmieta, že by to robil zo zištných dôvodov: “Nechcem za to žiadne protislužby, žiadne kontrakty.” Kiska sa na jeho pomoc spoliehal už pred pár mesiacmi.

 

Na schôdzke však nechýbali ani ďalší spolumajitelia ESETu ako Richard Marko, Peter Paško či Maroš Grund. V ten istý večer sa konal aj galavečer Nadácie ESET, na ktorom boli ocenení výnimoční vedci.

 

(Blaha: Vlastníci ESETu chcú kúpiť Slovensko)

 

Len o niekoľko dní skôr sa k veci vyjadril aj poslanec slovenskej vládnej strany Smer-SD, Ľuboš Blaha. Ten vo svojom príspevku na Facebooku poukázal na spojenie medzi únikom nahrávok kauzy Gorila, ich zverejnením liberálnym denníkom N, ktorého akcionárom je spoločnosť ESET, a protestami proti Gorile, ktoré organizujú Karolína Farská spolu s Jurajom Šeligom. A práve Šeliga, ako upozorňuje Blaha, dnes pracuje pre Kisku.

 

“Jedno vieme určite – niekto chce zničiť Smer a prevziať moc. A musí mať neuveriteľné množstvo peňazí a vplyv. A je presvedčený o návratnosti svojich investícií – keď prevezme moc, peniaze sa mu vrátia,” konštatoval Blaha.

 

V piatkovom stretnutí Kisku s majiteľmi ESETu politik vidí dôkaz, že ESET stojí za Kiskom. Povedal to na svojom profile na Facebooku.

 

Pripomenul tiež, že ESET financuje Denník N: “Vylial peniaze na Čaputovú, Mistríka a Vallu, financoval Progresívne Slovensko aj Beblavého, a prostredníctvom svojej nadácie kŕmi väčšinu liberálnych mimovládnych organizácií, a to konkrétne Zajac sľúbil, že zafinancujeme Kisku.”

 

“Skrátka, financujú súbor slovenského liberalizmu a lejú milióny do prevzatia moci,” napísal Blaha.

 

 

Ďalej sa zasmial tvrdeniu Zajaca, že za všetky tie milióny nebude chcieť protislužbu, ani žiadny vplyv a že on vlastne nemá s politikou nič spoločné.

 

Potom ale prestal vtipkovať a položil otázku: “Priatelia, to ešte fakt chce niekto spochybňovať, že ESET stojí za všetkým, čo tu vylieza proti vláde?”

 

MUSÍTE VIDIEŤ: Zoznam káuz bývalého prezidenta Kisku!

Spoločne sa pozrime, aké kauzy má na krku náš bývalý prezident….

 

Lejú prachy do politiky a zafinancovali tu liberálne impérium. Majú ľudí v politike, médiách a mimovládnych organizáciách. A ktovie, koho ešte platia. Cieľom je prevziať moc. A tomu sa hovorí politika, chlapci, “uviedol.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak