Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Pellegrini PREHOVORIL: Vieme, kto stojí za kauzou Gorila a kto sú Kočnerovi ľudia vo vláde!

Edita Silna
Edita Silna okt 20

 

Premiér víta vyšetrovanie kauzy Gorila. Je to podľa neho ďalšia očistná fáza Slovenska.

 

Pellegrini tiež poukázal na to, že len jedno percento z údajnej nahrávky Gorila súvisí s predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom. Na nahrávke Fico nehovorí nič nelegálne a ide o kauzu vlády Mikuláša Dzurindu.

 

Poukázal na to, že údajná nahrávka sa týka najmä vtedajších politikov SDKÚ. Pellegrini počas diskusnej relácie hovoril aj o Miroslavovi Beblavom z čias kauzy Gorila. “Mňa irituje, keď pred dom pána Haščáka ide vykrikovať pán Beblavý,” povedal premiér v súvislosti s protestami. Uviedol, že Beblavý bol v čase kauzy štátnym tajomníkom. “Niektorí ľudia by mali čušať,” povedal.

 

Pellegrini považuje nahrávku Mariana K. s Dobroslavom Trnkom za “niečo hrozné.” Poznamenal, že keby mal takéto informácie o Trnkovi skôr, poslanci Smeru-SD by za neho nehlasovali.

 

(Zároveň doplnil, že by bolo potrebné zaviesť prísnejšie tresty pre sudcov a prokurátorov za ich pochybenia. Podľa jeho slov sú v súčasnosti nízke)

 

Podľa Pellegriniho k zdravotníctvu na Slovensku sa snaží dostať finančná skupina Penta. “Ja som proti,” povedal premiér. Zároveň vyhlásil, že môže ubezpečiť každého, že nemajú žiadne dohody s finančnými skupinami. Potvrdil i to, že bude robiť všetko preto, aby sa postavila štátna nemocnica.

 

V súvislosti so stretnutím, na ktoré ho vyzvali opoziční lídri z OĽaNO, SaS a Sme rodina, premiér reagoval, že to považuje “za srandu,” keď ho na stretnutie pozýva “Kočnerov gang.”

 

Matovič povedal čo nechcel! Vieme, prečo sa stretol s Kočnerom

Igor Matovič už viackrát vyhlásil, že s Kočnerom hovoril vo verejnom záujme…

 

Poukázal na to, že s Marianom K. sa stretol Igor Matovič (OĽaNO) aj Richard Sulík (SaS). “Hádam nečakáte odo mňa, že s nimi budem viesť diskusiu,” povedal premiér.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak