Type to search

POLITIKA SPRÁVY

MIMORIADNE: TÚTO pasáž z nahrávky v kauze Gorilla musíte vidieť!

 

Pointou spisu Gorila je dohadovanie sa na trestnej činnosti medzi vládnymi politikmi z koalície SDKÚ, KDH, ANO, SMK.

 

Už v prvej polhodine nahrávky sa dokonca môžeme dozvedieť, že Haščák špekuluje ako zničiť Smer a oslabiť ho, aby nemohol v budúcnosti zostaviť vládu, ktorá by nebola naklonená k privatizáciám štátneho majetku.

 

Haščák označil Ficove vyjadrenia proti privatizácií bratislavského letiska za protiústavné. „Je to znárodnenie.“ Za kľúčovú považuje pozíciu ministra zdravotníctva. Obáva sa, že si budúceho ministra zdravotníctva zo Smeru nebude vedieť kúpiť, na rozdiel od toho, ktorého tam mal v čase vzniku nahrávky.

 

Kočnerova nahrávka prináša do prípadu Gorila nové zistenia!

Vraj ide ide o prvý zvukový dôkaz, ktorý by mohol súvisieť s kauzou Gorila…..

 

„Čo sa týka Smeru, najefektívnejší spôsob ako zničiť Smer je ukradnúť mu hlasy a dať tie hlasy terajšej koalícii. Keď sa to nepodarí, tak ja chcem zničiť Smer. Myslel som, že sa to vyvinie dobre, v stredu som s Ficom, ale tá čaša už je preliata a myslím že to skončí konfliktom ten náš vzťah. Ono to skončí tak, že my budeme v konflikte a ono to môže skončiť tak, že keď bude pri moci, tak nás bude trestne naháňať a to už sa mi vôbec nebude páčiť. Takže ja chcem aj vyhecovať ľudí vo firme, aby sme robili tie kroky proti Smeru a budeme ich robiť. Ja som povedal Špirkovi (spoločník v Pente), že ja dám do toho 10 miliónov z vlastných a  vytvoríme združenie, kde nazbierame 20-30 miliónov a všetky použijeme na zničenie Róberta Fica.“

 

Haščák rozmýšľa, že založí novú stranu, kde budú Jirko Malchárek a vtedajší minister kultúry František Tóth. „Bude reklamná kampaň, budú bilboardy a bude sa vysvetľovať. Ten efekt si uvedomujem, ale stojí mi to za získanie 2%. Lebo tie 2% môžu byť kľúčové, tam sa to bude lámať. My si tu dajme akčný plán. My ho budeme ničiť. Najideálnejší spôsob je mať 6% byť v parlamente a povedať, že chceme aby Fico vo vláde nebol. Zobrať tých 6% hlavne jemu a povedať, že chceme post ministra zdravotníctva. Tieto ciele ostávajú. Peniaze, nové tváre, médiá, to sú tri kľúčové veci, ktoré treba na úspech. Keby som to mal dnes posúdiť, tak to vidím 50 na 50.“

 

NAKA vypočula Haščáka! TOTO prezradil o vzťahu s Kočnerom

Podnikateľ Jaroslav Haščák z Penty je ďalším zo svedkov v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice….

 

Podľa Malchárka treba znížiť percentá Smeru a zvýšiť pravdepodobnosť tejto koalície do budúcnosti. Haščák hovorí, že vláda už nepadne a že peniaze zarobia. Haščák núka Malchárkovi aj alternatívu, že ho dostane do SDKÚ. Malchárek však má obavu, že by tam nevedel byť Pente až tak užitočný a prikláňa sa skôr k variante novej strany, ktorá by odoberala hlasy Smeru, ale po voľbách by smerovala k fúzii s SDKÚ.

 

Haščák je presvedčený že poslancov Smeru sa nebude dať kúpiť, lebo tí piati akcionári to majú ošetrené a každý tam má svojich piatich ľudí. Haščák hovorí, že sa stretol aj s Ficom, Glvačom, Flašíkom a vie, ako tí ľudia rozmýšľajú. Malchárek sa obáva, že sa tu bude v budúcnosti znárodňovať a zatvárať poctivých podnikateľov.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak