Type to search

POLITIKA SPRÁVY

TOTO sú mená ministrov, proti ktorým chce svedčiť Z. Andruskó!

 

Zoltán Andruskó, ktorý je jedným z obvinených v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, chce nižší trest. Na výmenu ponúka výpoveď o údajnej protiprávnej činnosti dvoch ministrov súčasnej vlády.

 

Z. Andruskó mal spomenúť mená súčasného ministra práce Jána Richtera a ministerky vnútra Denisy Sakovej, keď navrhol, že bude vypovedať o protiprávnej činnosti dvoch súčasných členov vlády výmenou za nižší trest.

 

(Denisa Saková)

 

“Svedomie mám čisté, neviem o žiadnej protiprávnej činnosti, ktorej som sa údajne mala dopustiť. Som pripravená plne spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní. Sama som veľmi zvedavá, čo obvinený a väzobne stíhaný pán Andruskó po 13 mesiacoch ide povedať. Niekomu asi vadí, že polícia za môjho ministrovania dosahuje veľmi dobré výsledky. Následne k vyjadreniam tohto pána zaujmem stanovisko, nemám skutočne žiadne informácie ani vedomosť o tom, že by som sa mala niečoho protiprávneho dopustiť,” uviedla Denisa Saková.

 

(Ján Richter)

 

“Mám len informácie, ktoré vyplývajú z vašich otázok. Nemám tušenie, akej protizákonnej aktivity som sa mal údajne dopustiť, žiadnej si nie som vedomý. Samozrejme, rád budem odpovedať na konkrétne otázky, nemám však nateraz žiadne konkrétnejšie informácie o čo by sa malo jednať a pána Andruskóa nepoznám. Žiaľ, za vyše 7 rokov v pozícií ministra som už zažil viaceré lživé obvinenia a zlomyseľné ohovárania,” vyhlásil  minister Ján Richter.

 

Po zadržaní na jeseň minulého roka začal Z. Andruskó s políciou spolupracovať. Prokurátor preto navrhol znížiť mu trest v rozmedzí na 8 až 16 rokov.

 

Neuveríte, do čoho všetkého je zapletený Martin Glváč!

Podpredseda parlamentu a krajský šéf Smeru si cez Threemu dohadoval s Kočnerom biznis…..

 

„Jeho výpoveď bola kľúčová na identifikáciu a obvinenie ďalších páchateľov, najmä ďalšej sprostredkovateľky a objednávateľa,“ potvrdil význam spolupráce Z. Andruskóa s vyšetrovateľmi vraždy advokát rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic. Návrh však ešte musí potvrdiť Špecializovaný trestnú súd.

 

 

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak