Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Prečítajte si Uhríkovu úprimnú reakciu na Hlinu a Trubana!

 

Dňa 29. októbra sa mala konať na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave diskusia lídrov s názvom Európske výzvy a volebné programy politických strán. Hlavnými témami konferencie malo byť starnutie populácie, nahradzovanie ľudskej práce strojmi a klimatické zmeny. Organizátori – Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a Slovenská spoločnosť pre zahraničnú politiku – však diskusiu zrušili, pretože pozvaní zástupcovia strán odmietli diskutovať so zástupcom strany ĽSNS.

 

Diskusie sa mali pôvodne zúčastniť viacerí zástupcovia politických strán – Eduard Heger (OĽaNO), Alojz Hlina (KDH), Štefan Holý (Sme rodina), Andrej Kiska (Za ľudí), Jaroslav Paška (SNS), Peter Pellegrini (Smer-SD), Richard Sulík (SaS), Michal Truban (PS/Spolu) a Milan Uhrík (ĽSNS). Organizátori diskusie ich vybrali, pretože ich strana dosiahla v prieskumoch viac ako 5-percentnú zvoliteľnosť do NR SR.

 

Organizátori ale neskôr oznámili, že “vzhľadom na nemožnosť naplnenia tohto cieľa z dôvodu odlišnej interpretácie jednotlivými aktérmi a celkovú politizáciu podujatia, sa ho organizátori rozhodli zrušiť.” Názory politických aktérov na uvedené otázky sa pokúsia získať a prezentovať iným vhodným spôsobom.

 

Michal Truban a Alojz Hlina včera na sociálnej sieti uviedli, že dôvodom zrušenia ich účasti na diskusii, bola prítomnosť politika strany ĽSNS.

 

“Nepôjdem do diskusie s niekým, kto na otázku, či odsudzuje deportácie našich občanov do nacistických táborov odpovie, … nie som historik. Rád sa zúčastním diskusie na ohlásené témy, nakoľko sú dôležité. Nevidím však zmysel o nich diskutovať s predstaviteľom kotlebovej strany,” napísal Hlina v príspevku na sociálnej sieti.

Líder PS/Spolu Michal Truban reagoval podobne. “Vážim si akademickú pôdu aj organizátorov, ale so zástupcom ĽSNS nediskutujem.”

 

(Na zrušenie diskusie na sociálnej sieti reagoval aj Milan Uhrík, podľa ktorého liberáli na čele s Trubanom, Kiskom a Hlinom iba pustili do gatí a odmietli sa s ním stretnúť v odbornej diskusii)

 

“Toto je ten ich “demokratický” štýl politiky, toto je tá ich “pluralita” názorov! Radšej sabotovali celé podujatie na univerzite, ako by mali čeliť konfrontácii s inými názormi. Škoda, pretože organizátori konferencie sa správali naozaj korektne a snažili sa dať demokraticky priestor každému,” poznamenal europoslanec.

 

 

TAKTO v prieskume dopadli SMER-SD , PS/Spolu , ĽSNS a iné!

Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO na vzorke 1000 respondentov, ktorý sa uskutočnil od 7. októbra do 10. októbra….

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak