Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Harabin sa exkluzívne vyjadril k spolupráci s Kotlebom!

Edita Silna
Edita Silna nov 04

 

Mainstream sa začína obávať prípadnej spolupráce súperov z nedávnych prezidentských volieb sudcu Najvyššieho súdu Štefana Harabina, ktorý nedávno oznámil, že ako volebný líder povedie vo voľbách do NR SR hnutie Vlasť a Mariana Kotlebu – predsedu parlamentnej strany ĽSNS.

 

Podľa slov politológov pre TV Markíza toto duo údajne môže byť aj pri zostavovaní vlády. „Sú schopní nabaliť voličov, lebo je to sila, ktorá je založená na čistej nenávisti k tomu druhému. A čím viac prichádzajú správy o migračných vlnách, brexite, Sýrii, tak to dokážu zneužiť na to, aby rástli … Urobia čokoľvek, aby vládli,“ hovorí v stanovisku politologička Viera Žúborová.

 

Sudca Najvyššieho súdu (NS) SR, ktorý sa na začiatku októbra označil za volebného lídra mimoparlamentnej strany Vlasť, vyhlásil, že s Kotlebom má spoločné názory, no zároveň sú medzi nimi zásadné rozdiely. “A môj postoj je konzistentný, nemienim meniť uznanie výsledkov druhej svetovej vojny, nezmením názor na význam SNP ako vyjadrenie odporu voči fašizmu a nezmením ani názor na tragédiu holokaustu,” zdôraznil Harabin.

 

Pri spájaní sa v súvislosti s nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami je Harabin presvedčený o tom, že je predovšetkým potrebné spájať ľudí, ktorým na osude krajiny záleží.

 

Neuveríte, kto chcel zdiskreditovať Mariana Kotlebu!

Na internete sa objavila nahrávka z roku 2014, na ktorej je hlas veľmi podobný Prochádzkovi a Matovičovi…

 

Šéf ĽSNS Marian Kotleba nedávno vyzval Štefana Harabina na spojenie síl. Líder Vlasti však prípadnú spoluprácu podmieňuje jasným stanoviskom Kotlebu ku holokaustu a ďalším historickým udalostiam. Harabin sa má definitívne rozhodnúť do 10. novembra.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak