Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Norbert Bödör sa stretol s mafiánom Rajeckým! Neuveríte, čo spolu preberali

 

Kočnerov kamarát Norbert Bödör sa v priebehu niekoľkých hodín stretol s mužom, ktorý mal blízko k mafiánovi Piťovi, aj s pravou rukou ministra hospodárstva.

 

Meno nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra v posledných mesiacoch prevaľuje na jazyku mnoho občanov malého Slovenska. Nie všetci ho zrejme vyslovujú správne, lebo nie je Bodor ako Bödör, nič to však nemení na fakte, že tento príbuzný bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara vyvolal vlnu záujmu. Veď kto by nebol zvedavý na človeka, s ktorým si v minulosti ruku podával premiér Robert Fico, ale aj Marian Kočner, dnes už obžalovaný z objednávky vraždy žurnalistu Jána Kuciaka?

 

(Norbert Bödör sa po stretnutí s Tomášom Rajeckým pri ďalšom stole pustil do dôvernej debaty s generálnym tajomníkom služobného úradu MH SR Viktorom Lehotzkým, vľavo)

 

S ním si Norbert Bödör, syn majiteľa známej bezpečnostnej služby Bonul, kedysi čulo vypisoval cez aplikáciu Threema a nie je vylúčené, že mu pomáhal zháňať údaje takmer o tridsiatke slovenských novinárov. Zatiaľ čo Kočner v súčasnosti prežíva ťažké časy, jeho kamarát z Nitry si chodí po svete, akoby sa nechumelilo. A tiež vysedáva a debatuje vskutku so zaujímavými ľuďmi. V priebehu niekoľkých hodín podarilo Norberta Bödöra nachytať hneď na dvoch povšimnutiahodných stretnutiach. Najskôr si v reštaurácii bratislavského hotela za jedným stolom čosi šepotal s Tomášom Rajeckým, ktorý v minulosti sprevádzal mafiána Juraja Ondrejčáka, alias Piťa. Krátko nato sa nitriansky podnikateľ stretol s vysokopostaveným štátnym úradníkom. Podľa našich zistení išlo o Viktora Lehotzkého, generálneho tajomníka služobného úradu ministerstva hospodárstva.

 

(Viktora Lehotzkého dostal na ministerstvo hospodárstva Peter Žiga. Ktovie, či je informovaný o jeho zvláštnych stretnutiach)

 

Tomáš Rajecký je muž, ktorý si zaslúži istú dávku pozornosti. Kedysi sa pohyboval v blízkosti mafiána Piťa. Bolo to v časoch, keď sa členovia skupiny Juraja Ondrejčáka alebo aj on sám arogantne premávali po Bratislave na géčkových Mercedesoch. Odetí vo vojenskom vzbudzovali hrôzu vždy, keď vstúpili do ktoréhosi obchodného centra, ale problém nemali ani s osobným vybavením účtov. Napríklad s novinármi, ktorí nepísali práve tak, ako by sa piťovcom páčilo. Občas sa na takú schôdzku vybral priamo ich šéf, ktorý rád diskutoval o správnom chápaní spravodlivosti v tejto krajine. S ním neraz prišiel aj Tomáš Rajecký. Napriek tomu bol veľmi prekvapený a nahnevaný, keď sa jeho meno objavilo na takzvaných mafiánskych zoznamoch. Fakt však je, že to bol práve Tomáš Rajecký, ktorý po totálnom rozbití skupiny piťovcov a umiestnení väčšiny jej členov za mreže zostal ako jeden z mála na slobode, nedotknutý akýmkoľvek policajným zásahom.

(Norbert Bödör s Tomášom Rajeckým, ktorého meno bolo viackrát skloňované na mafiánskych zoznamoch)

 

Po vynesení dlhoročných rozsudkov nad členmi tejto skupiny vrátane Juraja Ondrejčáka zostalo o Rajeckom chvíľu ticho. Jeho meno začal v roku 2017 skloňovať novinár Ján Kuciak, dnes už zavraždený. Urobil tak v súvislosti s divným biznisom Mariana Kočnera, ktorého firma International Investment Development Holding zažalovala lekárnickú spoločnosť Unipharma a jej dcérsku firmu o 45 miliónov eur za údajný zmarený zisk z nevydareného spoločného biznisu na Donovaloch.

(Súkromná bezpečnostná služba Bonul vo všeobecnosti rástla kontinuálne s vládami Smeru a počas ich období pri moci zarobila na štátnych zákazkách desiatky miliónov eur. Napríklad v roku 2011 predstavovali jej tržby viac ako 22 miliónov eur, minulý rok to už bolo vyše 51 miliónov eur)

 
Zdá sa, že dnes má Tomáš Rajecký blízko k nitrianskemu podnikateľovi Norbertovi Bödörovi podobne ako poniektorí nominanti vládnej strany Smer, a to napriek kauzám a vážnym odhaleniam, podľa ktorých mladý Bödör mohol cez svojho príbuzného Tibora Gašpara ovplyvňovať dianie v polícii. V Smere má však podľa všetkého dvere stále otvorené dokorán. A to aj v kľúčových štátnych inštitúciách. Nasvedčuje tomu fakt, že v ten deň, keď sa s ním stretol Tomáš Rajecký, si Norbert Bödör v tom istom hoteli posedel aj s generálnym tajomníkom služobného úradu ministerstva hospodárstva Viktorom Lehotzkým, ktorého tam priviezla štátna limuzína. Pritom ide o jednu z kľúčových funkcií v rezorte, ktorá v istých ohľadoch prevýši aj štátneho tajomníka. Dalo by sa povedať, že generálny riaditeľ služobného úradu je pravou rukou ministra.

TOTO sú mená ministrov, proti ktorým chce svedčiť Z. Andruskó!

Zoltán Andruskó, ktorý je jedným z obvinených v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, chce nižší trest. Na výmenu ponúka výpoveď o údajnej protiprávnej činnosti dvoch ministrov súčasnej vlády…

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak